αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Reddit μιλά για μια επικίνδυνη μόδα: Είναι λάθος να εργάζεσαι κάθε ημέρα και να το προμοτάρεις στα social media

Ο Mr Reddit μιλά για μια επικίνδυνη μόδα: Είναι λάθος να εργάζεσαι κάθε ημέρα και να το προμοτάρεις στα social media

Σίγουρα το έχεις δει στα social media: Ανθρώπους να κάνουν αναρτήσεις και να μιλούν για το πόσο σκληρά εργάζονται, κάθε ημέρα, όλη ημέρα. Και ενώ αυτό κοντεύει να γίνει η «λογική καθημερινότητα» μέσα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startups, έρχεται ένας πετυχημένος businessman να παραθέσει μια άλλη άποψη.

«Το να δουλεύεις όλη την ώρα και να καυχιέσαι για αυτό στα social media, μπορεί να είναι επικίνδυνο», είπε ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, μιλώντας στο Future of Everything Festival, το οποίο διοργάνωσε η Wall Street Journal.

«Έχω μιλήσει πολύ για το ‘hustle porn’. Για αυτό τον ιδιαίτερο διαγωνισμό στα social media, κατά τον οποίο πρέπει να δείξετε το πόσο πολύ δουλεύετε», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Το βλέπετε σίγουρα στο Instagram και στην startup κοινότητα. Και έχει γίνει πολύ τοξικό».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι κάποιος που θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση, πρέπει να είναι διατεθειμένος να δουλέψει. Ωστόσο, στην εποχή μας όλη αυτή η κουλτούρα του «hustle porn» έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Με πολλούς ανθρώπους να επιδεικνύουν ως Νο1 κατόρθωμα τους το ότι… δουλεύουν πολλές ώρες. Και κάπως έτσι, βάζουν στην άκρη την υγεία τους. Προσπαθούν απλά να δουλεύουν πολλές ώρες- όποιο κι αν είναι το κόστος.

Τα social media έχουν βοηθήσει στην εξάπλωση αυτού του «τοξικού προβλήματος», όπως λέει ο Alexis Ohanian.

Η συγκεκριμένη άποψη έρχεται σε αντίθεση με άλλους μεγάλους businessmen, οι οποίοι λένε ότι οι πολλές ώρες εργασίας είναι απαραίτητο συστατικό για να φτάσεις στην κορυφή και να βγάλεις πολλά χρήματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που δεν αποδέχονται την θεωρία της ισορροπίας προσωπικής- επαγγελματικής ζωής, και λένε ότι η δουλειά ουσιαστικά είναι μέρος της ζωής σου, άρα δεν πρέπει να αναζητάς κάποια «ισορροπία».

Εσείς με ποια από τις δύο οπτικές συμφωνείτε;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seven =