αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Jumbo δηλώνει έτοιμος να πέσει μαζί με την Ελλάδα αν όλα πάνε στραβά, και μιλά για… αθάνατους επενδυτές που μπορούν να πετύχουν

Ο Mr Jumbo δηλώνει έτοιμος να πέσει μαζί με την Ελλάδα αν όλα πάνε στραβά, και μιλά για… αθάνατους επενδυτές που μπορούν να πετύχουν

Μήνυμα για την στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τον κόσμο του επιχειρείν έστειλε χτες μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ο Απόστολος Βακάκης, ιδρυτής κι επικεφαλής του ομίλου Jumbo.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να βάλουν πλάτη, σημείωσε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί εάν όλοι μας δεν βάλουμε πλάτη. Επισήμανε, δε, ότι εμείς γεννηθήκαμε στην Ελλάδα , αυτή μας έδωσε ότι έχουμε και πρέπει να επιστρέψουμε ένα μέρος πίσω στην κοινωνία. Αναφερόμενος στην απόφαση του Τιτάνα είπε ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση καθώς το 80% των δραστηριοτήτων προέρχεται από το εξωτερικό. Οι πωλήσεις της δική μας η εταιρεία, προέρχονται σε ποσοστό 60% από την Ελλάδα και στο ενδεχόμενο να μειωθούν στο 50% , ο κ. Βακάκης τόνισε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα και είναι διατεθειμένος να πέσει μαζί με τη χώρα αν όλα πάνε στραβά.

Ο κ. Βακάκης εμφατικά τόνισε ότι είναι ένθερμος υποστηριχτής της χώρας. «Σε αυτό το κομμάτι δεν μασάω» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως με νόημα είπε ότι η Ελλάδα είναι ένας επενδυτικός παράδεισος, αλλά για αθάνατους επενδυτές , δηλαδή ότι οι επενδυτές χρειάζονται πάνω από μια ζωή για να πάρουν τα κέρδη τους από μία επένδυση.

Επίσης, με αφορμή τη Folli – Follie δικαιολόγησε απόλυτα την επιφυλακτικότητα που δείχνουν οι επενδυτές έναντι των ελληνικών επιχειρήσεων. Ανέφερε α ωραιοποιούν τους αριθμούς και ειδικότερα οι εταιρείες του Δημοσίου που μέσα από αριθμούς βελτιώνουν την

Αναφερόμενος στον πόλεμο προσφορών και τιμών είπε πως σήμερα μπορεί ο καταναλωτής να χαίρεται για τις προφορές, όμως πολύ σύντομα θα κληθεί να πληρώσει το κόστος καθώς ο ανταγωνισμός των τιμών δεν είναι υγιής κα εκτίμησε ότι μεσομακροπρόθεσμα, οι καταναλωτές θα πληρώσουν τις επιχειρήσεις που θα οδηγηθούν σε πτώχευση.

Επανερχόμενος στην εξαγορά της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη, καθώς στο παρελθόν είχε πει ότι οι όσοι ενεπλάκησαν στο deal πήραν τα λάθος χάπια, διευκρίνισε ότι παρεξηγήθηκε εκείνη η αναφορά του. Επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι η επιχείρηση Σκλαβενίτη ήταν μια υγιής επιχείρηση και με την απόφαση τους αυτή έκαναν μια γενναία επιλογή αλλά την πήραν σε βάρος της ζωή τους . Διευκρινίζοντας ότι σε μία στάσιμη Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη επιλογή ενώ σε μία Ελλάδα που αναπτύσσεται έχει μία λογική.

Επίσης ο κ. Απόστολος Βακάκης είπε ότι οι επιχειρήσεις από το νέο έτος θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας όπως και το μισθολογικό κόστος, και σχολιάζοντας με καυστικό τρόμο την κατάσταση είπε ότι ο κατώτατος μισθός καθιερώθηκε ως μισθός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο κατηγορίες υπαλλήλων λαμβάνοντας διαφορετικούς μισθούς και το ίδιο συμβαίνει με τους παλαιούς και νέους συνταξιούχους.

Πηγή: reporter.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 6 =