αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos αποκάλυψε τα «3 βήματα» προς την επιτυχία. Και μπορείς να τα κάνεις κι εσύ

Ο Jeff Bezos αποκάλυψε τα «3 βήματα» προς την επιτυχία. Και μπορείς να τα κάνεις κι εσύ

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να «δει» το μέλλον. Άφησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street το 1994, για να ιδρύσει την Amazon. Ένα online κατάστημα που πούλαγε βιβλία, αρχικά. Ο Jeff Bezos έβλεπε από τότε, ότι το ίντερνετ θα κυριαρχήσει παντού. Το ίδιο και οι ηλεκτρονικές αγορές. Η εταιρία του αναπτύχθηκε ταχύτατα. Σήμερα, ο ίδιος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, και η Amazon ένας κολοσσός.

Με αφορμή μια νέα συνεργασία μεταξύ Amazon, Berkshire Hathaway και JPMorgan Chase, που αφορά την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων τους, ο Jeff Bezos αποκάλυψε την δική του «φόρμουλα της επιτυχίας». Μέσα σε μια φράση.

«Η επιτυχία απαιτεί ταλαντούχους experts, μυαλό αρχάριου, και μακροπρόθεσμο προσανατολισμό», τόνισε ο Jeff Bezos.

Μπερδευτήκατε λίγο; Κι όμως, κάπως έτσι έφτασε στην επιτυχία και ο ίδιος. Το αμερικανικό inc.com, αναλύει λίγο περισσότερο, την «φόρμουλα επιτυχίας» του Mr Amazon.

1# Βρες μια ομάδα σπουδαίων ανθρώπων: Αν θέλεις να πετύχεις σπουδαία πράγματα, πρέπει να βρεις μια καλή ομάδα. Δες πως ο Bezos χαρακτηρίζει «ταλαντούχους» τους experts που χρειάζεσαι. Δεν είναι όλοι οι experts ταλαντούχοι; Μάλλον. Χρειάζεται να βρεις τους σωστούς ανθρώπους, οι οποίοι φυσικά να μπορούν να συνεργαστούν. Οι προσλήψεις παίζουν ρόλο. Δεν είναι τυχαίο, ότι για αρκετά χρόνια ο Bezos έκανε ο ίδιος τις job interviews στην Amazon.

2# Μάθηση, μάθηση, μάθηση: Το πρόβλημα με τις ομάδες των experts, είναι ότι νομίζουν… πως έχουν όλες τις απαντήσεις. Και δεν είναι εύκολο να μάθουν νέα πράγματα. Για αυτό ο Bezos λέει ότι χρειάζεσαι «μυαλό αρχάριου». Λάβε νέες γνώσεις παντού και πάντα. Σαν να είναι πάντα η Day 1.

3# Να είσαι έτοιμος για το Long Game: Το 1994 ο Jeff Bezos κατάφερε να «δει» μακριά. Αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ. Να είσαι έτοιμος για ένα «παιχνίδι» που θα διαρκέσει πολύ. Όσο για το τι λέει η Amazon για τους ηγέτες της; «Σκέφτονται μακροπρόθεσμα και δεν θυσιάζουν τη μακροπρόθεσμη αξία για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα», έχει σημειώσει ο Bezos.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =