αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma έστειλε ένα γράμμα στους μετόχους της Alibaba. Και παράθεσε ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Ο Jack Ma έστειλε ένα γράμμα στους μετόχους της Alibaba. Και παράθεσε ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Για να φτάσει μια επιχείρηση στην κορυφή, δεν χρειάζεται μόνο μεγάλα μπάτζετ ή σωστές τακτικές μάρκετινγκ. Υπάρχει κάτι σημαντικότερο. Πρέπει να έχει εμπνευσμένους εργαζομένους, οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε μια «μεγάλη αποστολή». Είναι αυτή η «μεγάλη αποστολή» που θα τους κάνει πιο χαρούμενους, θα εργαστούν πιο σκληρά και πιο παραγωγικά.

Για αυτό ακριβώς το κομμάτι, μιλά ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, σε επιστολή του που έστειλε στους μετόχους της εταιρίας. Ο διάσημος επιχειρηματίας, δεν αναλώνεται στο να μιλήσει για αριθμούς και μάρκετινγκ. Μιλά για πολύ σημαντικότερα πράγματα.

«Στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας οικονομίας στην οποία οι μικρές επιχειρήσεις, οι νέοι και οι γυναίκες σε αναπτυσσόμενες και υποανάπτυκτες χώρες θα μπορούν να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από την παγκοσμιοποίηση», τονίζει αρχικά ο Jack Ma.

Και συμπληρώνει: «Έτσι θα διαφοροποιηθεί η εταιρία στα μάτια των εργαζομένων μας». Όπως εξηγεί, όταν μια εταιρία θέλει να προωθήσει το κοινωνικό καλό και την διαφορετικότητα, αυτό δίνει επιπλέον ενέργεια στους εργαζομένους. Αυτοί θα πετύχουν τους στόχους, «επειδή καταλαβαίνουν ότι οι προσπάθειες τους στοχεύουν σε κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους», λέει ο Jack Ma.

Τι άλλο σημειώνει ο Mr Alibaba; Αυτό: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, να εξυπηρετήσουμε 2 δισεκατομμύρια καταναλωτές και να υποστηρίξουμε 10 εκατομμύρια κερδοφόρες μικρές επιχειρήσεις». Συνεχώς μιλά για τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να φέρει ο τεχνολογικός γίγαντας που έχει δημιουργήσει ο ίδιος εδώ και χρόνια.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, ο Jack Ma λέει ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. «Οι πετυχημένες εταιρίες του μέλλοντος, θα νικούν κυρίως μέσω της καινοτομίας και όσο τόσο λόγω των μπάτζετ στο μάρκετινγκ», προβλέπει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + fifteen =