αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma έχει πει στον γιό του να μην είναι κορυφαίος μαθητής. Και εξηγεί το σκεπτικό του

Ο Jack Ma έχει πει στον γιό του να μην είναι κορυφαίος μαθητής. Και εξηγεί το σκεπτικό του

Όταν το 1999 ο Jack Ma ξεκίναγε την Alibaba, ελάχιστη πίστευαν στην ιδέα του. Ο ίδιος ήταν άλλωστε ένας απλό δάσκαλος, προερχόμενος από μια φτωχή περιοχή της Κίνας. Ενώ την ίδια στιγμή, οι λέξεις ίντερνετ και ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν πολύ πιο… άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Ο πεισματάρης Jack Ma έκανε πραγματικότητα την ιδέα του, με την βοήθεια λίγων φίλων οι οποίοι το υποστήριξαν. Η Alibaba γιγαντώθηκε και σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες digital επιχειρήσεις στον κόσμο. Με το ιδρυτής της να είναι φυσικά πολύ πλούσιος σήμερα.

Ο Jak Ma δίνει πολλές συμβουλές κατά καιρούς, προς τους νέους σε όλο τον κόσμο. Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε την συμβουλή που έχει δώσει στον γιό του, σχετικά με την Εκπαίδευση. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να τον παροτρύνει να είναι ο Νο1 μαθητής και να ξεχωρίζει στην τάξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είπα στον γιό μου: Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στους 3 καλύτερους στην τάξη σου», σημειώνει ο Jack Ma.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Το να είσαι κάπου στη μέση είναι εντάξει, από τη στιγμή που οι βαθμοί σου δεν είναι τόσο κακοί. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να μάθουν άλλα skills». Και κάπου εδώ ανοίγει πάλι η συζήτηση, του κατά πόσο οι γνώσεις από ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο αρκούν για να σε φτάσουν στην επιτυχία. ‘Η χρειάζονται κι άλλες δεξιότητες. Ο Jack Ma φαίνεται ότι πιστεύει το δεύτερο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «θυσιάσεις» ως ένα σημείο το πρώτο.

Best advice by Jack Ma <3

Posted by BornRealist Tech on Montag, 25. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 8 =