αρχικηVIRALΟ influencer του Instagram που έκανε τον… trader. Άρπαξε 4,3 εκατ. ευρώ από τους ακολούθους του και εξαφανίστηκε

Ο influencer του Instagram που έκανε τον… trader. Άρπαξε 4,3 εκατ. ευρώ από τους ακολούθους του και εξαφανίστηκε

Ο Gurvin Singh Dyal, φοιτητή βιολογίας, φαίνεται πως κατάφερε το δικό του «μεγάλο κόλπο». Εξαπατώντας ανθρώπους μέσω των social media.

O ίδιος ήταν ένας influencer με 125.000 ακολούθους στο Instagram. Τι κατάφερε; Να αρπάξει συνολικά 4,3 εκατ. ευρώ από τους ακολούθους του και στην συνέχεια οι λογαριασμοί του στα social media… εξαφανίστηκαν, όπως σημειώνει το BBC.

Η online περσόνα του εστίαζε σχεδόν αποκλειστικά στον πλούτο: φωτογραφίες με τη χρυσή Maserati, ρούχα σχεδιαστών και πανάκριβα κοσμήματα κατά τις βόλτες του με το κατοικίδιό του: μία κατσίκα. Η κουλτούρα των influencer συχνά συνδέεται με το να μετατρέψεις τους ακολουθούς σε πελάτες. Τι ακριβώς λοιπόν πουλούσε ο Gurvin; 

Οι followers του ήξεραν ότι έχτισε όλη αυτή την περιουσία από τις συναλλαγές forex, την αγοραπωλησία νομισμάτων. Οι συναλλαγές αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τις σπουδές του. Στο προφίλ του εξηγούσε: «Χωρίς πλούσιους γονείς. Χωρίς δικαιολογίες. Απλό κυνήγι του κέρδους». Μέσω της εταιρείας του GSE Trades πραγματοποιούσε συναλλαγές για λογαριασμό όσων ήθελαν να τολμήσουν να δοκιμάσουν τον νέο τρόπο που είχε βρει να βγάζει χρήματα. Φαινομενικά το online trading ήταν άκρως επικερδές για τον Gurvin. Ωστόσο πολύ γεύθηκαν μία πολύ πικρή εμπειρία όταν αποφάσισαν να του εμπιστευθούν τα χρήματά τους.

Ο 24χρονος Jonathan ήταν ένας εξ αυτών. Το 2019 έκανε εγγραφή στην GS3 Trades, όπως λέει στο BBC. Η αρχική του επένδυση ήταν 1.000 στερλίνες. Μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πειστεί σε τέτοιο βαθμό για τον πλούτο που θα αποκτούσε που έφτασε να επενδύσει 17.000 στερλίνες. Ολόκληρη την περιουσία του. Η επένδυσή του άρχισε να φουσκώνει προς τις 30.000 στερλίνες. Αλλά την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 όλα άλλαξαν. Η επένδυσή του έκανε μία απότομη βουτιά. Ακολούθησε ακόμη μία την 26η Δεκεμβρίου. Η επένδυση των 17.000 στερλινών έφτασε στις 48 λίρες. Ο Jonathan λέει ότι τα παραπλανητικά μηνύματα από την GS3 Trades είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποσύρει εγκαίρως τα χρήματά του. Εξηγεί: «Πριν εγγραφούμε μας είπαν ότι μπορούμε να αποσύρουμε τα χρήματά μας ανά πάσα στιγμή. Αλλά κάθε φορά που ήμασταν στο chat o Gurvin και οι συνεργάτες τους μας έλεγαν: Αν αποσύρεις χρήματα, θα σε πετάξουμε εκτός συστήματος. Θα κλείσουν όλα τα trades. Τα πάντα θα αρχίσου να πηγαίνουν στον πάτο». 

Ο Jonathan είναι ένας από τους πολλούς επενδυτές με την ίδια ιστορία, όπως γράφει το BBC. Η GS3 υποσχόταν εύκολη απόσυρση χρημάτων και εγγυήσεις της FCA. Όλα ήταν ένα ψέμα. Δεν ρυθμιζόταν από την FCA. O Gurvin δεν είχε καν άδεια για trader. Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχασαν άνθρωποι που τον εμπιστεύθηκαν υπερβαίνουν τα 4,3 εκατ. ευρώ. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =