αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Gary Vaynerchuk εξηγεί με απολαυστικό τρόπο, το πως θα κλείσεις ένα sponsorship deal (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Gary Vaynerchuk εξηγεί με απολαυστικό τρόπο, το πως θα κλείσεις ένα sponsorship deal (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βλέπουμε να συμβαίνει με διάφορα δημόσια πρόσωπα, με Bloggers ή YouTubers. Είναι τα λεγόμενα «sponsorhip deals», τα οποία περιλαμβάνουν μια συμφωνία μεταξύ  του εκάστοτε προσώπου και μιας εταιρίας. Ο «πρωταγωνιστής» αναλαμβάνει να προμοτάρει ένα προϊόν (ίσως απλά φορώντας το) και η εταιρία του προσφέρει τα «ανταλλάγματα».

Πως όμως μπορείς να κλείσεις μια τέτοια συμφωνία, έτσι ώστε να βγεις ωφελημένος; Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Gary Vaynerchuk, εξηγεί την τακτική του, μέσα σε ένα απολαυστικό βίντεο διάρκειας μόλις 2 λεπτών. Φέρνει το παράδειγμα με τις εταιρίες σακιδίων.

Τι θα έκανε λοιπόν αν ήθελε να κλείσει ένα sponsoship deal με μια τέτοια εταιρία; Θα έπαιρνε τηλέφωνο την πρώτη εταιρία. Θα άκουγε τα δεδομένα που του προσφέρουν. Αν δεν ήταν ικανοποιημένος, θα πήγαινε στην δεύτερη. Μετά στην τρίτη. Και τελικά θα έκλεινε το καλύτερο deal.

«Αν σε πλήρωνα 100 δολάρια για να φοράς ένα σακίδιο για 3 χρόνια θα το έκανες;» ρωτά ο ίδιος, ένα παιδί που βρίσκεται στο δωμάτιο. «Όχι» απαντά εκείνο. «Αν σου έδινα 20 εκατ. δολάρια;», ξανά ρωτά. «Ναι» απαντά με ευκολία το παιδί. Αυτό είναι όλο το «παιχνίδι», όπως εξηγεί ο Vaynerchuk. Το πως θα φτάσεις από το «όχι», στο «ναι». Και θα μπορέσεις να πετύχεις το καλύτερο deal.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, για να μπορέσεις να διαπραγματευτείς με αυτό τον τρόπο με μια εταιρία, πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος που θα της προσφέρεις μια αξία. Αν οι εταιρίες δεν ενδιαφέρονται εξ αρχής να συνεργαστούν μαζί σου, τότε η θέση σου είναι πολύ πιο δύσκολη.

How to Get the Best Sponsorship Deal

A practical take on getting the best brand deals ??

Posted by Gary Vaynerchuk on Sonntag, 10. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =