αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk παρουσίασε ανθρωποειδές ρομπότ- Δεν θα τρέχει με πάνω από 5 χλμ/ ώρα για να του ξεφύγετε αν… κάτι πάει στραβά

Ο Elon Musk παρουσίασε ανθρωποειδές ρομπότ- Δεν θα τρέχει με πάνω από 5 χλμ/ ώρα για να του ξεφύγετε αν… κάτι πάει στραβά

Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

Ο δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο αυτού που βάφτισε Tesla Bot θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό και επίσης θα έχει τεχνητή νοημοσύνη.

Το ρομπότ θα έχει “βαθύ αντίκτυπο” στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, προεξόφλησε ο κ. Μασκ, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι “πάρα πολύ ακριβό”, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι “φιλικό”, πάντως “θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό”, αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, χαριτολόγησε ο κ. Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά “επιλογή”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 11 =