αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk ξεκινά να δοκιμάζει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Ο Elon Musk ξεκινά να δοκιμάζει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Άδεια διενέργειας της πρώτης κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους έλαβε από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ η Νeuralink, η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Elon Musk.

Η έγκριση από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σηματοδοτεί σπουδαίο ορόσημο για την εταιρεία.

«Με ενθουσιασμό γνωστοποιούμε πως λάβαμε την έγκριση του FDA για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης σε ανθρώπους» ανακοίνωσε μέσω Twitter η Neuralink, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης της κλινικής δοκιμής, ενώ ο FDA δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια συσκευή που εμφυτεύεται ρομποτικά στον εγκέφαλο, αποκωδικοποιώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα και συνδέοντάς τη με υπολογιστές. Έως σήμερα, η Neurolink πραγματοποιούσε έρευνα μόνο σε ζώα.

Η Neuralink που ιδρύθηκε το 2016 με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια και το Όστιν του Τέξας, διαθέτει πάνω από 400 υπαλλήλους.

Αναπτύσσει μια διασύνδεση, η οποία μπορεί να εμφυτευτεί στον εγκέφαλο χειρουργικά, με στόχο την ιατρική εφαρμογή τους για τη θεραπεία έως σήμερα ανίατων περιπτώσεων.

Η διασύνδεση αυτή βασίζεται σε συσκευή της Neuralink με τσιπ, που επεξεργάζεται και μεταδίδει νευρικά σήματα, που θα μπορούσαν να μεταδοθούν σε συσκευές όπως ένας υπολογιστής ή ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Η ίδια η εταιρεία, τώρα, ελπίζει πως ένα άτομο θα μπορούσε να ελέγξει ένα ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο ή άλλες λειτουργίες ενός υπολογιστή, όπως μηνύματα κειμένου, μέσω της σκέψης του.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =