αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk λέει ότι είναι φυσιολογικό να φοβάσαι. Και εξηγεί τι πρέπει να κάνεις μετά, για να φτάσεις στην επιτυχία

Ο Elon Musk λέει ότι είναι φυσιολογικό να φοβάσαι. Και εξηγεί τι πρέπει να κάνεις μετά, για να φτάσεις στην επιτυχία

Πολλοί θα περίμεναν ότι ένας άνθρωπος σαν τον Elon Musk, είναι «ατρόμητος» και δεν φοβάται τίποτα. Άλλωστε, αν φοβάσαι δεν φτιάχνεις ένα πλάνο για να πας την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη. Σωστά; Η αλήθεια φαίνεται ότι είναι αρκετά διαφορετική. Όπως έχει παραδεχτεί ο Musk, νιώθει το αίσθημα του φόβου σε αρκετά από τα μεγάλα projects που ετοιμάζει κατά καιρούς.

«Είναι φυσιολογικό να νιώθεις φόβο», λέει ο γνωστός businessman.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο παραπάνω βίντεο, κάποιες φορές, κάτι μπορεί να είναι τόσο σημαντικό, που θα πρέπει να το κάνεις, ανεξάρτητα από τον φόβο που νιώθεις. Αν πραγματικά πιστεύεις σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, πρέπει να το κάνεις, αφήνοντας στην άκρη τον φόβο.

Η διαδρομή πιθανότατα δεν θα είναι εύκολη. Ο Elon Musk λέει πως ειδικά όταν ξεκινάς μια startup είναι σαν να βρίσκεσαι στην Άβυσσο. Ξέρεις ότι αν δεν κάνεις κάποιες κινήσεις σωστά, το project σου θα «πεθάνει». Μια κατάσταση που προκαλεί έντονο άγχος. Επίσης, είναι σαν να «τρως γυαλί». Αφού όπως λέει ο Musk, πολλές φορές θα χρειαστεί να δουλέψεις πάνω σε προβλήματα… που δεν σου αρέσουν. Απλά και μόνο διότι αυτό χρειάζεται η επιχείρηση σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 2 =