αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk αποκάλυψε ότι κοιμάται… σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στο υπό κατασκευή εργοστάσιο του στο Βερολίνο

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι κοιμάται… σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στο υπό κατασκευή εργοστάσιο του στο Βερολίνο

Μια νέα συνέντευξη έδωσε ο Elon Musk στο Business Insider και μίλησε για όλα. Όπως είπε ο ίδιος, είναι πεπεισμένος πως φέτος θα πετύχει η Tesla το επίπεδο 5 της αυτόνομης οδήγησης. Η αδειοδότηση βέβαια είναι ένα πολύ διαφορετικό θέμα. Εξήρε την αμεσότητα των Κινέζων, θεωρεί όμως πως η δυσκολότερη αγορά για να πάρει άδειες είναι με διαφορά η ευρωπαϊκή. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και με το νέο Gigafactory Berlin, όπου οι διαδικασίες για τη μόνιμη αδειοδότηση του εργοστασίου δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτήν την περίοδο κοιμάται στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στο Βερολίνο, σε μία αίθουσα συνεδριάσεων. Παρόλο που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη, δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει σπίτια. Προτιμά να μένει σε ξενοδοχεία ή να νοικιάζει σπίτια όπου βρίσκεται.

«Στην πραγματικότητα δεν έχω σχεδόν καθόλου αντικείμενα με χρηματική αξία, πέρα από τις μετοχές μου στις εταιρίες. Οπότε αν τα πράγματα είναι τεταμένα στη δουλειά, μου αρέσει να κοιμάμαι στο εργοστάσιο ή στο γραφείο. Και προφανώς χρειάζομαι ένα μέρος αν τα παιδιά μου είναι εκεί. Οπότε θα νοικιάσω κάτι. Αλλά τις περισσότερες φορές είμαι μόνος μου και έτσι δε χρειάζομαι κάτι μεγάλο»,εξήγε ο Musk.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, “οπότε χωρίς συλλογή έργων τέχνης, χωρίς ακίνητα, χωρίς άλλα πράγματα που συνήθως σχετίζουμε τους πλούσιους ανθρώπους, πιστεύεις πώς αν τα ξεφορτωθείς όλα αυτά είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος;”, απάντησε:

Ναι ουσιαστικά έτσι είναι. Όπως και ο λόγος που συγκεντρώνω πλούτο, ο οποίος είναι πρακτικά μετοχές της Tesla και της SpaceX. Η μόνη μετοχή σε χρηματιστήριο που έχω είναι της Tesla. Αυτό είναι. Αν η Tesla και η SpaceX χρεωκοπήσουν, θα χρεωκοπήσω και γω. 100%. Γιατί τις έχω λοιπόν; Γυρνώντας πίσω σε αυτό που έλεγα πριν, νομίζω πως είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα να γίνει ένας διαστημικός πολιτισμός και ένα πολυπλανητικό είδος. Και θα χρειαστούν πολλοί πόροι για να χτίσουμε μία πόλη στον Άρη. Θέλω να μπορώ να συμβάλω σε αυτό όσο περισσότερο γίνεται. Και αυτό σημαίνει τεράστιο κεφάλαιο.

Προειδοποίησε για άλλη μια φορά για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ποιος τη χρησιμοποιεί, ποιος την ελέγχει κι αν χρησιμοποιείται για το κοινό καλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =