αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο Elon Musk έστησε ‘πυραμίδα’ με το Dogecoin»: Επενδυτής ζητά 258 δισ. δολάρια από τον Mr Tesla

«Ο Elon Musk έστησε ‘πυραμίδα’ με το Dogecoin»: Επενδυτής ζητά 258 δισ. δολάρια από τον Mr Tesla

Μήνυση προς τον Elon Musk έκανε ο επενδυτής του Dogecoin, Keith Johnson, και του ζητά 258 δισ. δολάρια. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Musk έστησε απάτη και συγκεκριμένα ότι διαφήμισε το Dogecoin, αυξάνοντας την τιμή του, και στην συνέχεια την άφησε να πέσει.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία. Παρόλα αυτά προώθησαν το Dogecoin ώστε να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του», αναφέρει η καταγγελία σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Musk χρησιμοποίησε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει την ‘πυραμίδα’ του Dogecoin με σκοπό το κέρδος, τη δημοσιότητα και τη διασκέδαση» προσθέτει.

Η καταγγελία περιλαμβάνει επίσης σχόλια από μεγιστάνες όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπιλ Γκέιτς και άλλους, οι οποίοι αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Δικηγόρος του Johnson, ωστόσο, δεν σχολίασε στο Reuters ποια αποδεικτικά στοιχεία διαθέτει τόσο για τους ισχυρισμούς του ότι το Dogecoin δεν έχει αξία, όσο και για τον ισχυρισμό ότι ο Musk έστησε «πυραμίδα».

Η Johnson ζητά αποζημίωση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, και ζητά να τριπλασιαστεί.

Η καταγγελία ανέφερε ότι το ξεπούλημα του Dogecoin ξεκίνησε τη στιγμή που ο Musk, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του NBC, «υποδυόμενος τον οικονομικό ειδικό» αποκάλεσε το Dogecoin «μια απάτη».

Το Dogecoin διαπραγματευόταν περίπου στα 5,8 σεντς την Πέμπτη, από 74 σεντς που έφτασε στο υψηλό του Μαΐου 2021.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 1 =