αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Chrome θα σε βοηθά να αλλάξεις password αν έχει παραβιαστεί

Ο Chrome θα σε βοηθά να αλλάξεις password αν έχει παραβιαστεί

Η Google αναγνωρίζει ότι η αλλαγή password δεν είναι και η πιο ευχάριστη διαδικασία για τον μέσο χρήστη, γι’ αυτό ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2021 ότι σκοπεύει να διευκολύνει τη ζωή τουλάχιστον όσων χρησιμοποιούν Chromium-based web browsers (Chrome, Edge) για την περιήγηση τους στο Διαδίκτυο.

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο Chrome browser περιλαμβάνει λειτουργία που ενημερώνει τον χρήστη σε περίπτωση που κάποιο password του έχει συμπεριληφθεί σε βάση δεδομένων με παραβιασμένους λογαριασμούς ή γενικά σε διαρροές. Στο κοντινό μέλλον, θα εμφανίζει ειδοποίηση με ένα κουμπί “Change password”, το οποίο θα μπορείς να πατήσεις για να μεταφερθείς απευθείας στην ενότητα αλλαγής password της συγκεκριμένης ιστοσελίδας – υπηρεσίας, ενώ θα υπάρχει η επιλογή να ζητήσεις από τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant να το αλλάξει (μέσω του Duplex on the Web).

Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος θα πρέπει και η εκάστοτε ιστοσελίδα να υποστηρίζει την επικοινωνία με τη Google. Σε περίπτωση που δεν την υποστηρίζει, ο Chrome browser θα μπορεί τουλάχιστον να βοηθήσει τον χρήστη να δημιουργήσει ένα ισχυρό password. Η αρχή γίνεται σταδιακά από την έκδοση του Chrome για συσκευές Android στις ΗΠΑ και μέσα στους επόμενους μήνες θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =