αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Chrome βάζει τέλος στα «φωναχτά» βίντεο που παίζουν αυτόματα στα sites

Ο Chrome βάζει τέλος στα «φωναχτά» βίντεο που παίζουν αυτόματα στα sites

Η Google και ο Chrome μας έκαναν ένα πολύ μεγάλο δώρο: τη δυνατότητα να περιηγούμαστε με ησυχία! Κι αυτό γιατί ο Chrome αποκλείει πλέον τα ενοχλητικά videos αυτόματης αναπαραγωγής από προεπιλογή. Η ενημερωμένη έκδοση, μέρος του Chrome 66, λανσαρίστηκε τώρα για εφαρμογές desktop και mobile του προγράμματος περιήγησης.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, με την ενημέρωση, δε θα χρειαστεί πλέον να κάνετε σίγαση χειροκίνητα σε ιστότοπους που προσφέρουν αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Αντίθετα, ο Chrome θα εμποδίζει τα videos να παίζουν στο σύνολό τους (να σημειωθεί ωστόσο ότι τα videos που έχουν οριστεί για αυτόματη αναπαραγωγή χωρίς ήχο θα συνεχίσουν να παίζουν).

Η μόνη εξαίρεση θα είναι οι ιστότοποι στους οποίους “έχετε δείξει προηγουμένως ενδιαφέρον για τα πολυμέσα που προσφέρουν”. Οπότε πρέπει να αναμένετε από sites όπως το YouTube, όπου πιθανότατα έχετε παρακολουθήσει πολλά videos στο παρελθόν, να συνεχίσουν να παίζουν κανονικά τα videos τους με αυτόματη αναπαραγωγή.

Αυτό ισχύει και για την περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου (εκτός εάν έχετε αποθηκεύσει έναν ιστότοπο στην αρχική σας οθόνη), κάτι που είναι πολύ βολικό, καθώς μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να εντοπίσετε και να σβήσετε χειροκίνητα τον ιστότοπο που αναπαράγει ένα video, σε ένα mobile πρόγραμμα περιήγησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =