αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO τράπεζας που κάθεται κάθε ημέρα… σε όποιο γραφείο βρει κενό

Ο CEO τράπεζας που κάθεται κάθε ημέρα… σε όποιο γραφείο βρει κενό

Το έχουμε δει να συμβαίνει σε νεαρούς πρακτικάριους και σε Ελληνικές εταιρίες: Να κάθονται… σε όποιο γραφείο βρουν κενό. Μπορεί, δηλαδή, ένας πρακτικάριος να μην έχει ένα σταθερό γραφείο στο οποίο να κάθεται μέσα στην εταιρία, και να μετακινείται κάθε ημέρα σε διαφορετικό.

Πως θα σου φαινόταν τώρα το ίδιο σκηνικό να ισχύει για έναν CEO; Κι όμως αυτό συμβαίνει στην HSBC. Ο Νόελ Κουίν ο οποίος έγινε CEO μετά από μια πορεία 33 ετών, δεν έχει ένα μεγάλο γωνιακό γραφείο με θέα. Κάθε μέρα, κάθεται σε όποιο γραφείο βρει κενό.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της HSBC είχαν έως σήμερα τα γραφεία τους στον 42ο όροφο της έδρας της τράπεζας στο Canary Wharf, με εντυπωσιακή θέα στο Λονδίνο. Όμως τώρα, η τράπεζα αποφάσισε να μετατρέψει τα γραφεία αυτά σε αίθουσες συσκέψεων για τους πελάτες και συνεργατικούς χώρους, με αποτέλεσμα να κάνει «έξωση» σε όλα τα στελέχη της. Ακόμα και στον CΕΟ.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένα γραφεία. Όταν εμφανιστείς το πρωί, πιάνεις ένα», είπε ο Κουίν στους Financial Times, εξηγώντας ότι «αυτή είναι η νέα πραγματικότητα της ζωής», καθώς η πανδημία αλλάζει για πάντα την εργασία.

«Τα γραφεία μας ήταν άδεια τις μισές μέρες, γιατί ταξιδεύαμε σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν σπατάλη real estate», εξήγησε ο Κουίν, προσθέτοντας ότι ακόμα και ο ίδιος δεν θα πηγαίνει πλέον στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.  

Η HSBC περιμένει ότι οι υπάλληλοί της θα υιοθετήσουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, μοιράζοντας το χρόνο τους ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι. Για αυτό και σχεδιάζει να περικόψει το 40% των χώρων γραφείων που καταλαμβάνει τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =