αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO του Linkedin ξεκαθαρίζει με μια φράση τη διαφορά μεταξύ «management» και «leadership». Διάλεξε τι από τα δύο θέλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο CEO του Linkedin ξεκαθαρίζει με μια φράση τη διαφορά μεταξύ «management» και «leadership». Διάλεξε τι από τα δύο θέλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμφίβολα, ο Jeff Weiner είναι ένας από τους πιο πετυχημένους CEO αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Είναι στο «τιμόνι» του Linkedin. Πήγε στο Linkedin το Δεκέμβριο του 2008. «Εκτοξεύοντας» την γνωστή πλατφόρμα αλλά και τη δική του καριέρα. Πριν κάμποσο καιρό, βρέθηκε στην εκπομπή της Oprah Winfrey. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, εξήγησε την διαφορά μεταξύ «management» και «leadership».

«Για εμένα, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Ο manager λέει σε κάποιους τι να κάνουν. Ο leader τους εμπνέει να το κάνουν», λέει ο Jeff Weiner.

Η έμπνευση είναι σημαντικό κομμάτι μέσα σε μια εταιρία. Σύμφωνα με τον γνωστό CEO, αυτό έχει να κάνει με το πόσο σαφές είναι το όραμα ενός leader και το θάρρος που έχει για να το κυνηγήσει. Ενώ στη συνέχεια, πρέπει να τα επικοινωνήσει αυτά με σωστό τρόπο.

Μάλιστα, εκφράζει τον προβληματισμό του, λέγοντας πως οι περισσότεροι Οργανισμοί, δεν κινούντα μέσα σε αυτό το μονοπάτι. Αλλά κάνουν διαχείριση των εργαζομένων τους, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, deadlines και τρόπους για να πετύχουν όσα θέλει η εκάστοτε η εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 6 =