αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ CEO του Linkedin μίλησε για το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στα emails (και το κάνουμε σχεδόν όλοι)

Ο CEO του Linkedin μίλησε για το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στα emails (και το κάνουμε σχεδόν όλοι)

Σίγουρα έχει κάθε ημέρα πολλά emails στο inbox του. Είναι άλλωστε ένας από τους πιο πετυχημένους CEO στον κόσμο. Μιλάμε για τον CEO του Linkedin, Jeff Weiner. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNBC, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στα emails. Και το κάνουμε σχεδόν όλοι. Ποιο είναι αυτό; Γράφουμε… πάρα πολλά μέσα σε ένα email.

«Είναι εύκολο να παραβλέψουμε τη σημασία της σαφήνειας και της συντομίας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», τόνισε.

Και εξήγησε πως όταν γράφεις ένα μεγάλο email, δεν τρως μόνο τον χρόνο του παραλήπτη, αλλά και τον δικό σου. Αφού όσο μεγαλύτερο είναι ένα κείμενο, τόσες περισσότερες ερωτήσεις δημιουργούνται, άρα ο παραλήπτης θα σου στείλει και εκείνος μήνυμα για να σε ρωτήσει κάτι, εσύ θα επανέλθεις με νέο μήνυμα και πάει λέγοντας.

Φυσικά εδώ υπάρχει και ακόμα ένα πρόβλημα: Επειδή ζούμε στην εποχή των αμέτρητων emails, αν κάποιος ανοίξει ένα μήνυμα και δει ένα… ατελείωτο κείμενο, ίσως να μην το διαβάσει καν. Οπότε μην το ρισκάρεις.

Και ποια είναι η λύση σε όλα αυτά; Όπως εξηγεί ο Weiner η λύση είναι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις κάποιον. Ειδικά να μιλάμε για κάποια πιο «σύνθετη» συζήτηση, είναι καλύτερο να μιλήσεις απευθείας με τον άλλο και να λύσεις τις όποιες απορίες. Ενώ το τηλέφωνο είναι επίσης πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας σε σχέση με το ψυχρό email.

Ολόκληρη η συνέντευξη του CEO του Linkedin στο παρακάτω βίντεο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =