αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO του κολοσσού Nvidia παραθέτει τις 5 συμβουλές του για να διοικήσετε μια εταιρεία

Ο CEO του κολοσσού Nvidia παραθέτει τις 5 συμβουλές του για να διοικήσετε μια εταιρεία

Ξεκίνησε από τα χαμηλά και σήμερα είναι στην επιχειρηματική κορυφή (και πολύ πλούσιος). Μιλάμε για το Jensen Huang, ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Nvidia παγκόσμιο ηγέτη στη κατασκευή επεξεργαστών (τσιπ) τεχνητής νοημοσύνης. Μία εταιρία τρισεκατομμυρίων.

Κι όμως, κάποτε έπλενε πιάτα. «Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή για μένα… θυμηθείτε ότι ήμουν λαντζέρης», είπε ο διάσημος επιχειρηματίας, συνέντευξη στο Stanford’s Graduate School of Business. Ο Jensen Huang αναφερόταν στην πρώτη του δουλειά στο Denny’s, που χαριτολογώντας αποκαλούσε το «alma mater» του, δηλαδή η σχολή από την οποία αποφοίτησε. «Ήμουν ίσως ο καλύτερος λαντζέρης πιάτων στο Denny’s. Έπλυνα τα πιάτα μέχρι που άστραφταν», είπε χαρακτηριστικά.

Το Business Insider μάζεψε μερικές από τις σημαντικότερες συμβουλές του Huang για την ηγεσία και τη διαχείριση επιχειρήσεων.

1. Διαχειριστείτε πολλούς ανθρώπους

Ο Huang πιστεύει ότι ένας CEO πρέπει να έχει περισσότερες άμεσες αναφορές από οποιονδήποτε άλλον σε έναν οργανισμό. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει περισσότερους από 50 άμεσους αναφερόμενους, αριθμός που θεωρείται ασυνήθιστα υψηλός. «Όσο περισσότερες άμεσες αναφορές έχει ο CEO τόσο λιγότερα είναι τα επίπεδα στην εταιρεία», δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξη. Η διοίκηση υπάρχει «στην υπηρεσία όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία», έχει δηλώσει στο Graduate School of Business του Stanford νωρίτερα φέτος. «Δεν πιστεύω σε μια κουλτούρα, ένα περιβάλλον, όπου οι πληροφορίες που κατέχω είναι λόγος για τον οποίο έχει δύναμη», πρόσθεσε.

2. Αποφύγετε τις συναντήσεις ένας προς ένα

Ο Huang έχει πει ότι δεν κάνει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους πολλούς άμεσους υφισταμένους του. «Σχεδόν όλα όσα λέω, τα λέω σε όλους ταυτόχρονα», δήλωσε στο Stripe Sessions. «Δεν πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει κάποια πληροφορία την οποία θα πρέπει να την ακούσουν μόνο ένας ή δυο άνθρωποι».

3. Να δίνετε feedback δημοσίως

Στο ίδιο πνεύμα, ο Huang πιστεύει επίσης ότι πρέπει να δίνουμε σε κάποιον feedback μπροστά στους συναδέλφους του. «Με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και το να κρατάμε ιδιωτικό το feedback στερεί από άλλους ανθρώπους να μάθουν κάτι», δήλωσε. «Το feedback είναι μάθημα. Για ποιο λόγο να είναι ένας άνθρωπος αυτός που θα πάρει το μάθημα;».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων είναι «ο καλύτερος τρόπος να μάθεις». «Γιατί να μαθαίνεις από τα δικά σου λάθη; Πρέπει να μαθαίνεις και από την απογοήτευση των άλλων ανθρώπων», τόνισε.

4. Να επικοινωνείτε συχνά αλλά συνοπτικά

Οι εργαζόμενοι της Nvidia λαμβάνουν πολλά emails από τον CEO τους. Ο Huang στέλνει στο προσωπικό του εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη μέρα, πολλά από τα οποία είναι μόνο λίγων λέξεων, ανέφερε πέρυσι η εφημερίδα The New Yorker. Παράλληλα αναμένει από τους υπαλλήλους του να διατηρούν τις επικοινωνίες τους μέσω email εξίσου συνοπτικές.

Ένας πρώην εργαζόμενος της Nvidia δήλωσε στο Business Insider ότι «θα έμπαινες σε μπελάδες αν του έστελνες ένα μακροσκελές email». «Η φιλοσοφία του είναι να προσδιορίζεις αυτό που έχεις να πεις, να το στέλνεις και αν εκείνος ή άλλοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, τότε χρειάζεται να γίνει μια συνάντηση και όχι να σταλεί ένα δεύτερο email», πρόσθεσε ο πρώην εργαζόμενος.

5. Παρουσιάστε σε άλλους τη δουλειά σας

Ο Huang πιστεύει ότι το να δείχνετε στους άλλους τις σκέψεις σας για ένα πρόβλημα είναι «δυναμωτικό». «Αναλύω στους ανθρώπους τον τρόπο σκέψης μου πάνω σε ορισμένα ζητήματα όλη των ώρα. Αν κάποιος ζητήσει την συμβουλή μου για κάτι θα τον βοηθήσω και θα του εξηγήσω τον τρόπο σκέψης μου».

Σύμφωνα με τον CEO της Nvidia αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια «λαμπρή στιγμή». «Έτσι μπορεί να σκεφτείτε “αυτό έλεγα και εγώ. Τελικά δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται”», ανέφερε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο