αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO του «γίγαντα» Slack αποκαλύπτει το βιβλίο που έχει δώσει στα ανώτερα στελέχη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο CEO του «γίγαντα» Slack αποκαλύπτει το βιβλίο που έχει δώσει στα ανώτερα στελέχη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι περισσότεροι από όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιθανότατα γνωρίζετε το Slack. Τη διάσημη πλατφόρμα εταιρικού chat. Ο συνιδρυτής και CEO του Slack, Stewart Butterfield, μιλώντας στο CNBC αποκάλυψε το leadership βιβλίο που έχει μοιράσει στην ομάδα των βασικών στελεχών της εταιρίας του.

Αυτό το βιβλίο είναι το «Leadership and Self-Deception». Ο ίδιος εξηγεί τα δύο βασικά μαθήματα που παίρνει κάποιος από το εν λόγω βιβλίο.

1. Μη μεταχειρίζεστε τους ανθρώπους σαν αντικείμενα

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην κακή συνήθεια να αντιμετωπίζετε άλλους ανθρώπους σαν αντικείμενα ή εμπόδια στο δρόμο προς τους στόχων σας. «Όταν το κάνετε αυτό», λέει ο Butterfield, «συχνά υπονομεύει τους στόχους που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας».

2. Μην σαμποτάρεις τις δυνατότητες σου

Δες τι κάνεις εσύ μέσα σε μια κατάσταση. Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι για να δικαιολογήσεις τις δικές σου συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ο Butterfield σας ζητάει να φανταστείτε ότι έχετε ένα τριών ετών παιδί που αρχίζει να κλαίει στη μέση της νύχτας. Παρόλο που ξυπνάς, δεν αποφασίζεις να πας στο παιδί. Αντ ‘αυτού, περιμένεις τον/την σύντροφό σας μέχρι τελικά να σκεφτείς: «Δεν το ακούει αυτό; Απλώς προσποιείται ότι κοιμάται, είναι τόσο τεμπέλης/α».

Slack CEO book recommendation

Slack’s CEO recommended this book to his entire executive team — here’s why.

Gepostet von CNBC Make It am Donnerstag, 20. Juni 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + fifteen =