αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ CEO της Lamda Develepoment αποκάλυψε πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Ο CEO της Lamda Develepoment αποκάλυψε πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση 6,2 χιλ. στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. Αυτό, εξάλλου, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας, η οποία προχωρά στην άντληση χρηματοδότησης, ύψους 2 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του project στο Ελληνικό. Σε παράλληλο χρόνο, η εισηγμένη προχωράει και τα υπόλοιπα έργα του χαρτοφυλακίου της, με την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι να ξεχωρίζει.

Από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια

Τα χρήματα για την πρώτη φάση του Ελληνικού, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, από τμήμα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, των εσόδων 1,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε εκτιμώμενες πωλήσεις στην α’ φάση, από δανεισμό 850 εκατ. και από την έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την ΑΜΚ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, χθες, έγινε γνωστή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία διαμορφώνεται σε 6,70 ευρώ (ανά μετοχή). Το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ έχει αποσταλεί προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει με χρονικό ορόσημο τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι οι συζητήσεις με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν εντός της χρονιάς.

Για να ξεκινήσει, βέβαια, το έργο στο Ελληνικό, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό, όπως και να μην υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές κατά του έργου.

Το Golden Hall

Στις 12 Δεκεμβρίου προγραμματίζει η Lamda Development να προχωρήσει στα εγκαίνια της επέκτασης του Golden Hall, στο δυτικό τμήμα του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), με το έργο να αποτελεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ. Στο υφιστάμενο εμπορικό κέντρο προστίθενται συνολικά 11.500 τ.μ. μισθωτικών χώρων (GLA), που έχουν ήδη εκμισθωθεί, όπως και 200 νέες θέσεις στάθμευσης, ενώ στο πλαίσιο της επέκτασης υλοποιήθηκαν 200 νέες θέσεις στάθμευσης.

Οι νέοι χώροι θα περιλαμβάνουν καταστήματα εμπορίου και αναψυχής, ενυδρείο και το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα έχει έκταση 3.250 τ.μ. Το τελευταίο θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτιρίου και του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ και εντός των εγκαταστάσεων του επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η επέκταση του Golden Hall θα διαθέτει τον μεγαλύτερο πολυχώρο που θα επικεντρώνεται στην οικογένεια και την παιδική ψυχαγωγία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =