αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Amazon εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 στοιχείο που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Δεν είναι η ευφυΐα, ούτε τα πτυχία

Ο CEO της Amazon εξηγεί: Αυτό είναι το Νο1 στοιχείο που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Δεν είναι η ευφυΐα, ούτε τα πτυχία

Το μυστικό για να πετύχετε στην εργασίας σας δεν είναι να είστε ο πιο γρήγορος μαθητής ή ο πιο έξυπνος, αλλά να έχετε θετική στάση, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι.

Ο Τζάσι, ο οποίος ανέλαβε την κορυφαία θέση στην Amazon μετά την αποχώρηση του Τζεφ Μπέζος το 2021, μοιράστηκε τις «καλύτερες συμβουλές καριέρας» του σε μια νέα συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του LinkedIn Ράιαν Ροσλάνσκι.

«Νομίζω ότι ένα ενοχλητικό ποσοστό του πόσο καλά τα καταφέρνεις, ιδιαίτερα στη δεκαετία των 20, έχει να κάνει με τη στάση σου», δήλωσε ο 56χρονος Τζάσι.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το να είσαι χαρούμενος, εξήγησε. Το να έχεις θετική στάση σημαίνει ότι εργάζεσαι καλά σε μια ομάδα και τηρείς τις προθεσμίες, μεταξύ άλλων σημαντικών σημείων.

Αν έχετε τη σωστή νοοτροπία, ο Τζάσι είπε ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε με σιγουριά «ναι» στις ακόλουθες ερωτήσεις:

-Δουλεύετε σκληρά;

-Είστε περισσότερο «μπορώ να κάνω» παρά «δεν μπορώ»;

-Κάνετε αυτό που έχετε πει ότι θα κάνετε;

-Μπορείτε να εργαστείτε σε μια ομάδα;

Αυτές οι στρατηγικές είναι «τόσο απλές» και όμως συχνά παραβλέπονται, τόνισε.

«Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν με το πόσο σπάνια οι άνθρωποι έχουν σπουδαία συμπεριφορά», πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά».

Ο ενθουσιασμός μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες, όπως οι διευρυμένες αρμοδιότητες και τα προγράμματα κατάρτισης, επειδή θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής σας και θα εμπιστεύεστε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις όποιες προκλήσεις προκύψουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =