αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO που ξεκίνησε ως part time υπάλληλος, δίνει τη δική του συμβουλή στους νέους

Ο CEO που ξεκίνησε ως part time υπάλληλος, δίνει τη δική του συμβουλή στους νέους

Μπορεί, άραγε, κάποιος να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία ως απλός υπάλληλος και να φτάσει να γίνει CEO σε μια εταιρία; Το σενάριο ίσως φαντάζει δύσκολο, ωστόσο υπάρχει ένας άνθρωπος που πρόσφατα το κατάφερε. Είναι ο Marvin Ellison, ο οποίος τον Αύγουστο του 2015 ανέλαβε τη θέση του CEO στην αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων, J.C. Penney.

Σήμερα, είναι 51 ετών και ανέλαβε το «τιμόνι» της εταιρίας σε μια οικονομικά δύσκολη φάση για αυτή. Αφού η στρατηγική που ακολούθησε η εταιρία, με στόχο την οικονομική της ανάκαμψη, απέτυχε με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά πριν γίνει CEO ο Ellison. Ωστόσο, ο ίδιος κατάφερε σύντομα να δείξει τις δυνατότητες του. Πέρυσι, τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3%, ξεπερνώντας τα 12,6 δισ. δολάρια.

Ο ακόμα πιο εντυπωσιακό στην ιστορία του Ellison είναι ότι ο ίδιος ξεκίνησε κάποτε την επαγγελματική του πορεία ως part time υπάλληλος, σε ένα άλλο γνωστό brand, την Target. Όπως σημειώνει μάλιστα το CNBC, αμειβόταν με 4,35 δολάρια την ώρα.

Ο Ellison συμβουλεύει όσους νέους βρίσκονται σε αρχικό στάδιο της καριέρας τους, να βρουν έναν μέντορα εντός δουλειάς, που θα τους βοηθήσει να θέσουν τους στόχους τους. «Το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε, είναι να βρείτε έναν άνθρωπο στη δουλειά που θέλετε να κάνετε, ο οποίος να έχει εμπειρία τουλάχιστον 5 χρόνων. Και να καταλάβετε πως έφτασαν εκεί. Να προσπαθήσετε να βαδίσετε στο μονοπάτι τους», λέει ο 51χρονος CEO.

«Οι εταιρίες επιβιώνουν επειδή έχουν καλή απόδοση. Αν αποδίδετε σε ένα καλό επίπεδο, με συνέπεια, τότε θα πάτε μπροστά. Αν δεν το κάνετε, τότε μάλλον εργάζεστε για τη λάθος επιχείρηση και θα πρέπει να το πάρετε απόφαση» καταλήγει.

retailingsummit2015_day1-201

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =