αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates σύντομα θα χάσει τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο». Και δείτε ποιος γνώριμος έρχεται

Ο Bill Gates σύντομα θα χάσει τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο». Και δείτε ποιος γνώριμος έρχεται

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είναι εδώ και χρόνια ο κυρίαρχος στο «παιχνίδι των δισεκατομμυρίων». Και για πολλές χρονιές, αναδεικνύεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Φαίνεται όμως, ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η πρώτη θέση. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί.

Ποιος θα γίνει ο νέος «βασιλιάς»; Πιθανότατα ο Jeff Bezos. Η Amazon βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες, κάτι που έχει δώσει οικονομικά κέρδη στον ιδρυτή της, Jeff Bezos. Ενώ την ίδια στιγμή, τα κέρδη του Gates έχουν περιοριστεί.

Ο Bloomberg Billionaires Index, έδειξε ότι η περιουσία του Bezos έφτασε στα 86 δισ. δολάρια τη Δευτέρα. Μόλις 3,8 δισ. δολάρια πιο κάτω, από τα 89,8 δισ. δολάρια, στα οποία υπολογίζεται η περιουσία του Gates. Σημειώνεται, ότι ο Jeff Bezos κατέχει περίπου το 17% της Amazon, και αφού οι μετοχές τις εταιρίας ανεβαίνουν, αυτός αποκομίζει τα ανάλογα κέρδη. Από την αρχή του έτους, ο ίδιος έχει προσθέσει πάνω από 20 δισ. δολάρια τους λογαριασμούς του.

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να προσεγγίσει αυτά τα μεγέθη, είναι ο Mark Zuckerberg. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, πρόσθεσε 15,6 δισ. δολάρια στην περιουσία του και πλέον κατέχει συνολικά 65,6 δισ. δολάρια. Και είναι ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =