αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες θα δώσουν 1 δισ. δολάρια σε οικολογικές startups

Ο Bill Gates και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες θα δώσουν 1 δισ. δολάρια σε οικολογικές startups

Μια μεγάλη πρωτοβουλία, με επικεφαλή τον Bill Gates αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Τι έχει σχεδιάσει ο Mr Microsoft: θα επενδύσει 1 δισ δολάρια σε οικολογικές καινοτόμες επιχειρήσεις, που έχουν να κάνουν με τη λεγόμενη «καθαρή ενέργεια».

Σε αυτή την προσπάθεια ο Bill Gates δεν θα είναι μόνος του. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό site Recode.net, θα στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα αρκετοί γνωστοί επιχειρηματίες, παγκόσμιας εμβέλειας. Ανάμεσα τους ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma και συνιδρυτής της SAP, Hasso Plattner. Ο Bill Gates είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να φτιάξει το συγκεκριμένο fund, πέρυσι στο Παρίσι. Με στόχο να δούμε περισσότερη καινοτομία που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις επιχειρήσεις που θα φέρουν την φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική ενέργεια» σημειώνει ο Bill Gates.

Από την πλευρά του, ο Jack Ma στέκεται και στο επιχειρηματικό κομμάτι. «Όταν μιλάμε για την ενέργεια, πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα και παράλληλα να είσαι φιλικός προς το περιβάλλον. Αλλά εμείς μπορούμε και θα το κάνουμε» λέει ο ιδρυτής της Alibaba.

Το fund θα κάνει επενδύσεις σε βάθος 20ετίας. Και θα μπορεί να δίνει χρήματα για την κάθε ανάγκη που θα έχει μια επιχείρηση. Από την αρχική χρηματοδότηση, μέχρι την εμπορευματοποίηση. Μένει να δούμε και ποιες θα είναι οι πρώτες startups που θα λάβουν (αρκετά) κεφάλαια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =