αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates εξηγεί μέσα σε δύο φράσεις το πως θα προσλάβεις τα κορυφαία ταλέντα. Και δεν χρειάζεται… να τα κλείσεις σε ένα γραφείο

Ο Bill Gates εξηγεί μέσα σε δύο φράσεις το πως θα προσλάβεις τα κορυφαία ταλέντα. Και δεν χρειάζεται… να τα κλείσεις σε ένα γραφείο

Οι παραδοσιακές εταιρίες, συνήθως θέλουν τους εργαζομένους τους εντός των γραφείων τους, κάθε ημέρα. Είναι κάτι που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα, ακόμα και στην digital εποχή που ζούμε. Πολλές επιχειρήσεις θέλουν τους εργαζομένους «εντός των τειχών», να δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο, και να συμμετέχουν σε διαδοχικά meetings.

Φαίνεται όμως πως αν θέλεις να προσελκύσεις τα κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο, πρέπει να αφήσεις στην άκρη αυτό το παραδοσιακό μοντέλο. Κάτι τέτοιο πιστεύει και ο Bill Gates, και το εξήγησε μέσα σε δύο φράσεις.

«Ο ανταγωνισμός για το ποιος θα προσλάβει τα καλύτερα ταλέντα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Οι εταιρείες που δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στους υπαλλήλους τους θα έχουν το πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα», είπε ιδρυτής της Microsoft.

Και είναι λογικό. Αφού δεν μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να μετακομίσει στην πόλη ή στην χώρα που εδρεύει μια μεγάλη εταιρία. Μη ξεχνάμε, ότι σε αυτές από αυτές τις πόλεις, είναι επίσης ακριβά τα ενοίκια και το κόστος διαβίωσης. Πέρα από αυτό όμως, είναι σίγουρα πιο ελκυστικός ένας εργοδότης που αφήνει τους εργαζομένους του να δουλεύουν από το σπίτι τους ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος θέλουν, σαν ψηφιακοί νομάδες.

Θα μπορούσαμε, άραγε, να δούμε πιο έντονα αυτό το στιλ εργασίας στην Ελλάδα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =