αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates είχε προβλέψει την πανδημία. Τώρα προειδοποιεί για δύο επερχόμενες μεγάλες απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Bill Gates είχε προβλέψει την πανδημία. Τώρα προειδοποιεί για δύο επερχόμενες μεγάλες απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει viral η… πρόβλεψη που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο Bill Gates, ο οποίος σε ομιλία του είχε μιλήσει για τον κίνδυνο μιας επερχόμενης πανδημίας.

Τώρα ο διάσημος δισεκατομμυριούχος επανέρχεται. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή με τον Derek Muller, στο κανάλι του YouTube “Veritasium”, και αφού δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για την “προφητεία” του το 2015, η οποία έμελλε να βγει αληθινή, τόνισε ότι δύο είναι οι μεγαλύτερες απειλές με τις οποίες η ανθρωπότητα θα έρθει αντιμέτωπη στο μέλλον. Και μάλιστα δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές.

«Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Για κάθε χρόνο, οι θάνατοι από τη συγκεκριμένη αιτία θα ξεπερνούν ακόμη και τον φόρο σε ζωές που έχουμε πληρώσει από την πανδημία του κορονοϊού», τόνισε ο Gates.

Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος, όπως είπε, είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να μιλούν.

«Πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία. Κάποιος ο οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό και, στην περίπτωση που αυτό συμβεί, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή», υπογράμμισε ο Gates.

Η δε απάντηση του επιχειρηματία για το κατά πόσον οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν μία επόμενη πανδημία, ήταν ένα μεγάλο όχι. «Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες στο μέλλον», ανέφερε. Ωστόσο, παρθεσαι μερικούς τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδο ετοιμότητας μας και να μην έχουμε τόσους νεκρούς όσους με την τωρινή πανδημία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − four =