αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 30χρονος που βγάζει 114.000 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα, παραθέτει 4 projects που μπορείς να ξεκινήσεις με λιγότερα από 99 δολάρια

Ο 30χρονος που βγάζει 114.000 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα, παραθέτει 4 projects που μπορείς να ξεκινήσεις με λιγότερα από 99 δολάρια

To 2014 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και ήρθε αντιμέτωπος με πολλές απορρίψεις. Κάπως έτσι, «αναζητώντας ένα νέο πλάνο καριέρας, πέρασα τα επόμενα χρόνια κερδίζοντας χρήματα όπως μπορούσα – μόντελινγκ, μαθήματα ή ακόμη και ως κτηματομεσίτης», λέει ο Charlie Chang.

To 2018 άρχισε να ανεβάζει personal finance videos στο YouTube. Αυτό δεν ήταν ένα επικερδές παράλληλο project μέχρι να έρθει η πανδημία. Τότε η θεματολογία αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, που ήθελαν να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους και να εξοικονομήσουν χρήματα.

«Όταν τα βίντεό μου έγιναν viral, εγγράφηκα στο YouTube Adsense για περαιτέρω δημιουργία εσόδων μέσα από το κανάλι μου. Τότε ξεκίνησε το ‘ταξίδι’ μου στο παθητικό εισόδημα. Το 2021, έβγαλα 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα», λέει ο 30χρονος στο CNBC.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107048398-1650379241245-PersonalBrand_Charlie-12.jpg?v=1652360129&w=929&h=523

«Και φέτος, κερδίζω κατά μέσο όρο 114.000 $ το μήνα σε παθητικό εισόδημα μέσω των βίντεό μου, των διαδικτυακών μαθημάτων και των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» συμπληρώνει. Και παραθέτει 4 business projects που μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα με 99 δολάρια ή λιγότερο.

1. Affiliate marketing
Κόστος έναρξης: $0

Έχουμε ξανά μιλήσει και εδώ στο It’s Possible για αυτό το μοντέλο. Με το Affiliate marketing προωθείς προϊόντα ή υπηρεσίες, και κάθε φορά που γίνεται μια πώληση ή κάποιος κάνει κλικ στο link που παραθέτεις, εσύ παίρνεις μια προμήθεια. Συνήθως αυτό το μοντέλο λειτουργεί μέσω blog posts ή μέσω αναρτήσεων που κάνεις στα social media. Δεδομένου ότι η δημιουργία περιεχομένου είναι δωρεάν, αυτός ο τύπος business είναι πολύ προσιτός. Η πραγματική πρόκληση είναι η δημιουργία στοχευμένου περιεχομένου που θα προσεγγίζει το κατάλληλο κοινό. Για να μπεις στο Affiliate marketing μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες οπως οι Impact RadiusPartnerstack και Share-A-Sale.

2. YouTube Adsense
Κόστος έναρξης: $0

«Περισσότερα από τα μισά έσοδα από το Adsense καταβάλλονται στον δημιουργό, και πολλά από τα παλαιότερα βίντεό μου εξακολουθούν να παράγουν παθητικό εισόδημα» λέει ο 30χρονος.

Αλλά πρέπει να χτίσετε ένα κοινό για να μπορέσετε να εγγραφείτε. Το κανάλι σας χρειάζεται τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες παρακολούθησης βίντεο τον τελευταίο χρόνο.

«Η τελευταία μου συμβουλή είναι να ανεβάζετε βίντεο με συνέπεια. Αυτήν τη στιγμή δημοσιεύω τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αλλά όταν πρωτοξεκίνησα να αναπτύσσω το κανάλι μου, ανέβαζα σχεδόν κάθε μέρα» εξηγεί ο ίδιος.

3. Online μαθήματα
Κόστος έναρξης: 99 $ στο Kajabi

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τι μπορείτε να διδάξετε. Μπορεί να είναι copywriting εάν έχετε marketing και editing skills, παραγωγικότητα εάν έχετε ένα υπόβαθρο στην οργανωτική ψυχολογία ή διαχείριση εάν έχετε ηγετική εμπειρία.

«Στη συνέχεια, προτείνω να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα όπως το Kajabi ή το Teachable για να φιλοξενήσετε το μάθημά σας», λέει ο Chang, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έφτιαξε landing pages «που έλεγαν στους επισκέπτες τι θα έπαιρναν αν αγόραζαν τα μαθήματά μου και μετά μάζεψα τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Δημιούργησα επίσης αυτοματοποιημένες καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να εγγραφούν».

4. Ενοικίαση σπιτιού/ δωματίου
Κόστος έναρξης: Διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση σας

«Το 2017, η αδερφή μου και εγώ αγοράσαμε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Λος Άντζελες. Έμενα σε ένα δωμάτιο και νοίκιασα το δεύτερο για 1.500 $ το μήνα για δύο χρόνια» λέει ο επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Εάν δεν θέλετε να νοικιάσετε τον χώρο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τοποθετήσετε την καταχώρισή σας σε μια πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως η Airbnb. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση για τον χώρο σας μόνο τα Σαββατοκύριακα ή όταν λείπετε»

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + ten =