αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 29χρονος που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος. Τώρα αύξησε κι άλλο την περιουσία του

Ο 29χρονος που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος. Τώρα αύξησε κι άλλο την περιουσία του

Για τον Sam Bankman είχαμε μιλήσει μέσα στο 2021. Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο πεδίο των κρυτονομισμάτων. Εκανε το ντεμπούτο του στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, το περασμένο έτος.

Γιος δύο καθηγητών νομικής του Στάνφορντ, ο Bankman-Fried μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ. Μετά την αποφοίτησή του, το 2014, έπιασε δουλειά ως trader ETFs στην Jane Street Capital. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να διοχετεύει ένα μέρος του υψηλού μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το 2017 παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Alameda. Όμως σύντομα αντιλήφθηκε πόσο χαμηλό ήταν το επίπεδο των μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων. Και έτσι, δημιούργησε το FTX. Tο οποίο επιτρέπει στους traders να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin και το Ethereum.

Τώρα η πλατφόρμα του έλαβε νέα χρηματοδότηση 400 εκατ. δολάριων. Η αξία της υπολογίζεται πλέον στα 32 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC, κάνοντας άλματα τους τελευταίους μήνες.

Στο νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχαν μεγάλα διεθνή funds, όπως τα Temasek, Paradigm, Lightspeed Venture Partners, καθώς και το SoftBank Vision Fund 2. 

«Είμαστε κερδοφόρα εταιρεία και επομένως δεν χρειαζόμαστε πρόσθετη χρηματοδότηση. Αλλά αν θέλεις να εξετάσεις δυνητικές επενδύσεις και εξαγορές, αυτή η χρηματοδότηση είναι χρήσιμη» σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός, σε συνέντευξή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία, αυτή τη στιγμή, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto παγκοσμίως, παρότι ιδρύθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια. 

H περιουσία του 29χρονου σύμφωνα με ανάρτηση του Forbes τον Οκτώβριο του 2021, έφτανε στα 22,5 δισ. δολάρια. Τώρα, με τις μετοχές της εταιρίας του να έχουν μεγαλύτερη αξία, η περιουσία του έχει διευρυνθεί. Όπως σημειώνει το CNBC, o Sam Bankman έχει μια ομοιότητα με τους παραδοσιακούς financial τύπους: Tις πολλές ώρες εργασίας. Ο Bankman-Fried έχει δηλώσει παλαιότερα ότι κοιμάται μόλις τέσσερις ώρες το βράδυ. Λέει ότι κοιμάται «λίγο περισσότερο» τώρα, αλλά όχι πολύ.

F102021_COVERS-no-upc-1

«Μπλέχθηκα με τα crypto χωρίς να έχω ιδέα τι ήταν τα crypto» έχει πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο 29χρονος.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο Bankman-Fried δεν είχε αγοράσει ακόμη ούτε ένα bitcoin. Τώρα είναι δισεκατομμυριούχος. Και δεν είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων. Όπως λέει το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει όσο πιο πλούσιος γίνεται, έχοντας στο μυαλό του να δίνει αρκετά από τα όσα κερδίζει, σε άλλους που το έχουν ανάγκη.

Όταν τον ρωτούν εάν θα παρατούσε τα κρυπτονομίσματα στην περίπτωση που πίστευε ότι θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα κάνοντας κάτι άλλο, δεν διστάζει να απαντήσει: «Θα το έκανα, ναι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =