αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 29χρονος «δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων» κάνει μπάσιμο στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου

Ο 29χρονος «δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων» κάνει μπάσιμο στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου

Για τον Sam Bankman έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας δισεκατομμυριούχος των κυρπτονομισμάτων. Το 2017 παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Alameda. Όμως σύντομα αντιλήφθηκε πόσο χαμηλό ήταν το επίπεδο των μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων. Και έτσι, δημιούργησε το FTX. Tο οποίο επιτρέπει στους traders να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin και το Ethereum.

Τώρα το ανταλλακτήριο του επεκτείνεται στην Ευρώπη, μέσω της Κύπρου. Όπως μεταδίδει το Business Insider, το FTX ανακοίνωσε ότι πήρε ευρωπαϊκή άδεια λειτουργίας στην Κύπρο.

Έτσι θα παρέχει υπηρεσίες σε Ευρωπαίους πολίτες. Μια περαιτέρω επέκταση για ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Πρόσβαση θα έχουν και χρήστες από την Μέση Ανατολή.

«Η κίνηση έρχεται αφότου η ρυθμιστική αρχή χρηματοπιστωτικής αγοράς στην Κύπρο, ενέκρινε την πλατφόρμα ftx.com/eu της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία της FTX Europe βρίσκονται στην Ελβετία και η νησιωτική χώρα Κύπρος θα χρησιμεύσει ως επιπλέον έδρα στην περιοχή» σημειώνει το Business Insider.

«Θα έρθουμε σε επαφή με ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα» σημείωσε ο Sam Bankman.

F102021_COVERS-no-upc-1

Ποιος είναι ο 29χρονος

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο πεδίο των κρυτονομισμάτων. Εκανε το ντεμπούτο του στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, το περασμένο έτος.

Γιος δύο καθηγητών νομικής του Στάνφορντ, ο Bankman-Fried μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ. Μετά την αποφοίτησή του, το 2014, έπιασε δουλειά ως trader ETFs στην Jane Street Capital. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να διοχετεύει ένα μέρος του υψηλού μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πλέον είναι ιδρυτής του FTX. Τον περασμένο Ιανουάριο, η πλατφόρμα έλαβε νέα χρηματοδότηση 400 εκατ. δολάριων. Η αξία της υπολογίζεται πλέον στα 32 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC, κάνοντας άλματα τους τελευταίους μήνες.

Στο νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων, συμμετείχαν μεγάλα διεθνή funds, όπως τα Temasek, Paradigm, Lightspeed Venture Partners, καθώς και το SoftBank Vision Fund 2.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =