αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 26χρονος καλλιτέχνης που πουλά το 40% των έργων του μέσω Instagram (και δεν έχει αμέτρητους followers)

Ο 26χρονος καλλιτέχνης που πουλά το 40% των έργων του μέσω Instagram (και δεν έχει αμέτρητους followers)

Συνήθως, ακούμε για ανθρώπους που βγάζουν χρήματα από το Instagram, έχοντας πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια followers. Και είναι λογικό. Αν καταφέρεις να «χτίσεις» ένα τόσο μεγάλο κοινό στα social media, μπορείς στη συνέχεια να το αξιοποιήσεις. Λανσάροντας π.χ. κάποιο προσωπικό brand ή μια δική σου εταιρία γενικότερα.

Τώρα όμως θα δούμε μια διαφορετική ιστορία. Ο Shane Miller είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο οποίος ζωγραφίζει πίνακες. Κάθε πρωί, όπως σημειώνει το Forbes σε άρθρο του, ο ίδιος ξυπνά βουρτσίζει τα δόντια του και αμέσως μετά τσεκάρει το Instagram του. Εκεί ανεβάσει τους πίνακες που έχει δημιουργήσει.

Ο 26χρονος, έχει καταφέρει να πουλά το 40% των πινάκων του μέσω Instagram. Εντάξει, ούτε αυτό είναι τόσο περίεργο. Ζούμε άλλωστε στην digital εποχή. Το πιο ασυνήθιστο στοιχείο εδώ, είναι ίσως το γεγονός ότι ο Miller δεν έχει… αμέτρητους ακολούθους. Όπως μπορεί να δει ο καθένας, μπαίνοντας στο προφίλ του στο Instagram, αυτή τη στιγμή έχει περίπου 5.000 ακολούθους. Ένας αριθμός, δηλαδή, αρκετά μικρός, για κάποιον που θέλει να κάνει business μέσω των social media.

«Είναι εκπληκτικό, ότι οι άνθρωποι δείχνουν εμπιστοσύνη και αγοράζουν ένα έργο τέχνης online, χωρίς να το δουν από κοντά», σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, τον εμπιστεύονται να του στείλουν αρκετά χρήματα και έπειτα αυτός να στείλει τον πίνακα. Ουσιαστικά, όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα έργο, επικοινωνεί με τον Miller, καταλήγουν στην τιμή, στέλνονται πρώτα τα χρήματα και μετά γίνεται η αποστολή του πίνακα.

Take a chance.

A post shared by Shane Miller (@shane.artistry) on

Τι αξίζει να κρατήσουμε από αυτή την ιστορία; Καταρχήν ότι για να ξεκινήσεις να βγάζεις λεφτά από τα social media, δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις αμέτρητους ακολούθους. Εξαρτάται φυσικά και το τι πραγματεύεσαι. Για παράδειγμα, για τον Shane Miller που συζητάμε, το να πουλήσει έναν μόνο πίνακα, μπορεί να του αποφέρει έσοδα που ίσως φτάνουν (ή ξεπερνούν) τα 2.000, 3.000 ή 4.000 δολάρια. Άρα αρκεί μια πώληση για να βγάλει… το μηνιάτικο του.

Το σίγουρο είναι όμως, ότι πλέον τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο βασικός «μοχλός» για τους περισσότερους επαγγελματίες, freelancers, επιχειρηματίες, bloggers, ή startuppers. Χρειάζεται απλά να ξεκινήσεις!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =