αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 25χρονος digital νομάς που βγάζει ως 2.000 δολάρια τον μήνα. Και δίνει 4 travel συμβουλές

Ο 25χρονος digital νομάς που βγάζει ως 2.000 δολάρια τον μήνα. Και δίνει 4 travel συμβουλές

O Rocky Trifari πάντα ήθελε να κάνει μακροχρόνια ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2017 ξεκίνησε… τους υπολογισμούς για το πόσο θα κόστιζε ένας τέτοιος τρόπος ζωής, με πρώτο στόχο την Ευρώπη.

Αντί να βάλει στην άκρη ένα ποσό για ολόκληρο το ταξίδι εκ των προτέρων, ο Trifari, ο οποίος είναι τώρα 25 ετών, αποφάσισε να βάλει στην άκρη περίπου $ 1.000 για τα αρχικά έξοδα και στη συνέχεια να εργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια των ταξιδιών του για να καλύψει τα υπόλοιπα. «Είχα κάνει κάποια έρευνα για το κόστος ζωής στο εξωτερικό», λέει στο αμερικανικό Grow. Εκτίμησε ότι όσο θα έβγαζε μεταξύ $ 1.000 και $ 2.000 το μήνα, θα μπορούσε να συνεχίσει. Και αυτό έκανε.

Ξεκίνησε να δουλεύει ως online δάσκαλος Αγγλικών μέσω της πλατφόρμας VIPKid και πέταξε για το πρώτο του ταξίδι το οποίο ήταν μάλιστα στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018. Από εκεί ταξίδεψε στην Πολωνία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2018. Αργότερα πέρασε 8 μήνες σπουδάζοντας ισπανικά στη Μαδρίτη από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η πανδημία έχει δυσκολέψει τα ταξίδια και ο Trifari ζει αυτή τη στιγμή στη γενέτειρά του, στο New Jersey, χτίζοντας το blog του και αναζητώντας την επόμενη δουλειά πλήρους απασχόλησης που θα του επιτρέπει να ταξιδεύει ως άλλος digital νομάς, ενώ ανυπομονεί για μια στιγμή που θα ξαναπάει στο εξωτερικό.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/106928388-1629142691300-4-_Stayed_in_Brand_New_Madrid_Riu_Resort_2019.jpg?v=1629143086&w=929&h=523

O ίδιος παραθέτει 4 ταξιδιωτικές συμβουλές που ίσως σου φανούν χρήσιμες να θες να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο ζωής:

1# Κάνε το κάθε δολάριο/ευρώ να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Κοιτάξτε ποιοι προορισμοί σας επιτρέπουν να «μεγιστοποιήσετε κάθε δολάριο», λέει ο Trifari. «Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου: Πώς μπορώ να κάνω το κάθε δολάριο να φτάσει όσο το δυνατόν περισσότερο;», εξηγεί. Και προτείνει να συμβουλευτείτε ιστοσελίδες όπως το NomadList- το οποίο το έχουμε προτείνει και σε άρθρα στο It’s Possible. Με απλά λόγια, αυτό που λέει ο 25χρονος, είναι ότι το κόστος ζωής σε κάθε μέρος παίζει ρόλο. Και πρέπει να βρεις τοποθεσίες όπου θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στο οικονομικό σκέλος, αν πας εκει.

2# Πάρε μια τοπική κάρτα SIM. Ο Trifari βασίστηκε πολύ στο τηλέφωνό του για να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως τα Google Maps καθώς κινούνταν στις νέες τοποθεσίες του. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι το κλειδί: Μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με άτομα στο εξωτερικό και να χρησιμοποιήσετε γλωσσικές εφαρμογές που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την κινητικότητα σας σε τοπικό επίπεδο. «Πάρτε μια τοπική κάρτα SIM», λέει. «Θα σας βγει πολύ φθηνότερα και μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερα δεδομένα» εξηγεί.

3# «Μεγιστοποιήστε τους πόντους σας» με τη σωστή πιστωτική κάρτα. Εξετάστε τις ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες ως έναν τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων, συνιστά ο Trifari. «Όταν επιλέγετε μια πιστωτική κάρτα, πρέπει πραγματικά να τη χρησιμοποιήσετε για να μεγιστοποιήσετε τους πόντους και το ταξίδι σας», λέει. Χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη κάρτα, θα μπορούσατε να κερδίσετε επιπλέον πόντους κάνοντας booking έξοδα ταξιδιού, όπως αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία. Επιπλέον, θα μπορούσατε να κερδίσετε ανταμοιβές που θα μπορούσαν να εξαργυρωθούν για άλλα έξοδα ταξιδιού. Πολλές κάρτες που αφορούν συγκεκριμένα ταξίδια έχουν επιπλέον προνόμια για τα μέλη της κάρτας, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων αποσκευών των αεροπορικών εταιρειών.

4# Προγραμματίστε έγκαιρα. «Μερικές φορές όταν κλείνετε αυτές τις πτήσεις της τελευταίας στιγμής, η τιμή μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη», λέει ο 25χρονος. Οπότε «προγραμματίστε νωρίς». Δεδομένου ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η ασφάλεια εξακολουθούν να αλλάζουν λόγω της πανδημίας, αν αγοράσετε εισητήρια από πριν, είναι έξυπνο να δώσετε προσοχή στις πολιτικές ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.

Rocky Trifari Greece digital nomad
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fourteen =