αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 25χρονος CEO που δημιούργησε μια «έξυπνη μπάλα» για τον ύπνο και τώρα αξίζει 250 εκατ. δολάρια

Ο 25χρονος CEO που δημιούργησε μια «έξυπνη μπάλα» για τον ύπνο και τώρα αξίζει 250 εκατ. δολάρια

Ήθελε να κάνει τον ύπνο των ανθρώπων καλύτερο, σε μια εποχή που οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πολύ έντονοι. Ο 25χρονος James Proud, είναι ιδρυτής και CEO του Hello. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια «έξυπνη μπάλα» στο μέγεθος που έχουν τα μπαλάκια του τένις, και η οποία σε βοηθά να έχεις έναν τέλειο ύπνο. Δουλεύει με φωνητικές εντολές, την τοποθετείς δίπλα στο κρεβάτι σου και με τη βοήθεια ενός μικρού σένσορα που βάζεις στο μαξιλάρι σου, η μπάλα συλλέγει μια σειρά από πληροφορίες, που αφορούν τον ύπνο σου.

Μπορεί, για παράδειγμα, να καταγράψει το τι έκανες ενώ κοιμόσουν, πως συμπεριφερόσουν στο κρεβάτι, πόσες φορές στριφογύρισες. Παράλληλα, καταγράφει όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι: φως, θερμοκρασία, υγρασία.

Όμως το Hello σε βοηθά επίσης να κοιμηθείς. Υπάρχει η δυνατότητα να βγάλει χαλαρωτικές μουσικές και ήχους (όπως ο ήχος της βροχής), έτσι ώστε να κοιμηθείς πιο εύκολα. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι. Αλλά ως ένα «έξυπνο» ξυπνητήρι. Αφού μπορεί να σε ξυπνήσει την στιγμή που δεν θα βρίσκεσαι σε βαθύ ύπνο. Όπως έχουν δίξει έρευνες, όταν ξυπνάμε απότομα ενώ βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο, νιώθουμε κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως λέει ο νεαρός CEO στο CNBC, στόχος του είναι να κάνει τους ανθρώπους να ζουν πιο υγιεινά και να είναι πιο παραγωγικοί.

Όλα αυτά, έχουν εξελιχτεί σε ένα πετυχημένο επιχειρηματικό project για τον James Proud. Με την εταιρία του πλέον να έχει μια αξία που αποτιμάται στα 250 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο ίδιος έχει «σηκώσει» πάνω από 40 εκατ. δολάρια ως χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα.

Η πορεία του βέβαια δεν γίνεται βασιζόμενη σε τυχαίους παράγοντες. Έχει ακολουθήσει συγκεκριμένο πλάνο. Ο 25χρονος είναι μέλος του The Thiel Fellowship. Μια πρωτοβουλία του συνιδρυτή του PayPal, Peter Thiel. Όσοι νέοι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε αυτή, λαμβάνουν 100.000 δολάρια για να αφήσουν το πανεπιστήμιο και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Με το The Thiel Fellowship, να μην κρατά κάποιο ποσοστό από τις εταιρίες που δημιουργούνται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =