αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 19χρονος που παρακολουθεί τους μεγιστάνες. Καταγράφει κάθε τους κίνηση και τα αναρτά όλα στο Twitter

Ο 19χρονος που παρακολουθεί τους μεγιστάνες. Καταγράφει κάθε τους κίνηση και τα αναρτά όλα στο Twitter

O Jack Sweeney είναι ένας 19χρονος που είχε μια… ιδιαίτερη ιδέα: Να καταγράφει τις κινήσεις των διάσημων και πλούσιων ανθρώπων, και να παραθέτει τις κινήσεις τους… στο Twitter.

Η περίπτωση του έγινε πιο γνωστή και έφτασε να φιγουράρει στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη, όταν ξεκίνησε τις σχετικές διαπραγματεύσεις… με τον Elon Musk. Έτσι ώστε να σταματήσει να παρακολουθεί τον γνωστό δισεκατομμυριούχο.

Ο 19χρονος έστησε έναν λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιεί ελεύθερα διαθέσιμα στοιχεία για να παρακολουθεί και να καταγράφει το πού βρίσκεται το ιδιωτικό τζετ του Musk ανά πάσα στιγμή. Όταν Mr Tesla του ζήτησε να κατεβάσει τον λογαριασμό, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας, ο 19χρονος προφανώς βρήκε μια καλή ευκαιρία να… βγάλει χρήματα.

Αρχικά, ο Elon Musk του προσέφερε 5.000 δολάρια για να κατεβάσει τον λογαριασμό. Ο Sweeney προσπάθησε να διαπραγματευτεί, λέγοντας ότι θα το έκανε για 50.000 δολάρια, μιας και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για να πάει στο πανεπιστήμιο και πιθανώς να έπαιρνε κάποιο αυτοκίνητο, όπως το Tesla Model 3. Oμως το αποτέλεσμα ήταν ο δισεκατομμυριούχος να τον κάνει block.

O 19χρονος βλέποντας ότι έχει τραβήξει τα βλέμματα, αποφάσισε να επεκτείνει την «επιχείρησή» του, δημιουργώντας και άλλους λογαριασμούς, που παρακολουθούν τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροπλάνων και άλλων «rich and famous». Όπως αποκάλυψε στον Guardian, έχει δημιουργήσει 16 τέτοιους αυτόματους λογαριασμούς στο Twitter (bots), που καταγράφουν τις κινήσεις των τζετ του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, του Jeff Bezos, του δισεκατομμυριούχου Mark Cuban και άλλων.

Δημιούργησε επίσης την ιστοσελίδα Ground Control για να βγάλει χρήματα, προσφέροντας υπηρεσίες παρακολούθησης σε θαυμαστές διαφόρων celebrities. Και φυσικά μέσα από αυτό το website θέλει να έχει ένα… plan b την περίπτωση που το Twitter κλείσει τους λογαριασμούς του. Kαθώς είναι σαφές ότι αυτοί παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των συγκεκριμένων ατόμων και δημιουργούν ζητήματα για την ασφάλειά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =