αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ 18χρονος από την Καλαμαριά που έφτιαξε ένα ρομπότ καθαρισμού σκουπιδιών

Ο 18χρονος από την Καλαμαριά που έφτιαξε ένα ρομπότ καθαρισμού σκουπιδιών

Το δικό του ρομπότ δημιούργησε ο 18χρονος, Αλέξανδρος Πέτκος, από την Καλαμαριά. Συγκεκριμένα, μετά από αρκετές ώρες δουλειάς κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρομπότ, το οποίο προορίζεται για τον καθαρισμό μεγάλων εξωτερικών χώρων και για πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος».

Την ιδέα του, αλλά και την μινιατούρα που δημιούργησε παρουσίασε το πρωί στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος τον υποδέχτηκε στο γραφείο του και παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τo προτζεκτ του 18χρονου.

«Είναι πλέον σαφές ότι όχι μόνο πρέπει να μειώσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητά μας, αλλά και πως πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος» εξήγησε ο απόφοιτος του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς.

«Πρέπει να το προχωρήσουμε. Θα ήθελα να δω αυτό το ρομπότ στην παραλία μας και στο πάρκο Κόδρα. Χίλια μπράβο. Είμαι πολύ περήφανος που νέοι της Καλαμαριά διαπρέπουν στην τεχνολογία. Μπορούμε να επενδύσουμε στη νέα γενιά» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η ιδέα του Αλέξανδρου έχει υποστηριχθεί από το NOESIS και έχει διακριθεί στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών της ΕΛΛΑΚ και στον μαραθώνιο καινοτομίας SUP Free Ηackathon στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης” από το κοινωφελές ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη και την Lidl Hellas, όπου πήρε την δεύτερη θέση.

Ο Αλέξανδρος στοχεύει τώρα σε crowdfunding, ενώ ήδη απευθύνεται σε δήμους, αλλά και ξενοδοχεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =