αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Όμιλος Fourlis ανακοίνωσε ζημιές 5,1 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2020

Ο Όμιλος Fourlis ανακοίνωσε ζημιές 5,1 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2020

Αντιμέτωπος με την φθορά του covid-19 ήρθε και ο Όμιλος Fourlis. Ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους € 5,1 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

O όμιλος παρουσίασε πωλήσεις € 84,5 εκατ., έναντι € 96,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 μειωμένες κατά 12,6%, λόγω της σημαντικής επιρροής των μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 τον μήνα Μάρτιο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε € 5,7 εκατ. έναντι κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων € 8,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το EBITDA ανήλθε σε € 3,6 εκατ. έναντι € 4,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 10 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ. Έξι από αυτά στην Ελλάδα, τρία στην Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της ΙΚΕΑ (e-commerce) αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και στις τρείς χώρες, ιδιαίτερα κατά τον μήνα Μάρτιο και μετά την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 136 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 51 καταστήματα στην Ελλάδα, 31 στη Ρουμανία, 22 στην Τουρκία, 9 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο.

Αντιστοίχως λειτουργούν 14 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις (e-commerce) αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό στην Ελλάδα, ενώ το κανάλι ηλεκτρονικών πωλήσεων ξεκίνησε στην Τουρκία και την Κύπρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eleven =