αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ χάρτης του κορονοιού: Δες το επίπεδο συναγερμού της περιοχής σου και τα μέτρα που ισχύουν

Ο χάρτης του κορονοιού: Δες το επίπεδο συναγερμού της περιοχής σου και τα μέτρα που ισχύουν

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς παρουσίασαν τη λειτουργία του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
Επίπεδο 2: επιτήρησης,
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μια δέσμη προληπτικών μέτρων και κανόνων. Με απλά λόγια: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους – και υπό ποιες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή οι δέσμες μέτρων και κανόνων εξειδικεύονται μέχρι το επίπεδο της περιφερειακής ενότητας. Αν, όμως, κριθεί σκόπιμο στο μέλλον, η εξειδίκευση αυτή μπορεί να γίνει σε μικρότερη κλίμακα.

Δες λοιπόν αναλυτικά:

Επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα: https://bit.ly/3djS2wX

Μέτρα εν ισχύ ανά επίπεδο συναγερμού: https://bit.ly/2I3evCP

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − six =