αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ φοιτητής από το ΤΕΙ Κρήτης που έφτιαξε πλατφόρμα και σου βρίσκει την θέση εργασίας που θες

Ο φοιτητής από το ΤΕΙ Κρήτης που έφτιαξε πλατφόρμα και σου βρίσκει την θέση εργασίας που θες

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης, επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που ο άνεργος βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα. Με έδρα τα Χανιά, όπου βρίσκεται λόγω των σπουδών του, σχεδίασε και λειτουργεί το iHireYou, μία καινοτόμα για τα δεδομένα της Ελλάδας ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή υποψήφιους εργαζόμενους και εργοδότες μέσα από μία διαδικασία “παντρέματος” αναγκών και διαθέσιμων προσόντων και εμπειρίας.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο υποψήφιος εργαζόμενος μπαίνει στο iHireYou, δημιουργεί έναν λογαριασμό με το επαγγελματικό προφίλ και το βιογραφικό του και επιλέγει το επάγγελμα στο οποίο θέλει να απασχοληθεί. Η ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης και η εμπειρία δεν δημιουργούν περιορισμούς επειδή η πλατφόρμα περιλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και τα εποχικά. Αντίστοιχα, ο εργοδότης ψάχνει την ειδικότητα που χρειάζεται στην αναζήτηση του iHireYou και βλέπει τους υποψήφιους που έχουν τα προσόντα για τη θέση και ψάχνουν για δουλειά.

Παρόλο που στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετές παρόμοιες ψηφιακές πλατφόρμες και μέσα επαγγελματικής δικτύωσης, με πιο διαδεδομένο το LinkedIn, στην Ελλάδα το iHireYou καινοτομεί και προσθέτει παραμέτρους στη διαδικασία επιλογής προσωπικού. Ελπίζουμε ότι και οι επαγγελματίες των Ανθρώπινων Πόρων θα εκσυγχρονιστούν με τη σειρά τους και θα ακολουθήσουν την απαίτηση των καιρών για περισσότερη αμεροληψία και διαφάνεια στις σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + three =