αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ υπερυπολογιστής της Lenovo που μπορεί να χρησιμέψει στην αστρονομία και τη φυσική

Ο υπερυπολογιστής της Lenovo που μπορεί να χρησιμέψει στην αστρονομία και τη φυσική

Γιορτάζοντας την επιτυχία της στον τομέα των υπολογιστών υψηλών επιδόσεων (HPC), η Lenovo ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ανάπτυξης της στη CINECA, μία παγκόσμιας κλάσης κοινοπραξία έρευνας σε θέματα HPC.

Η επιχείρηση ενίσχυσε επίσης τη θέση της στον χώρο των υπολογιστών υψηλής απόδοσης διατηρώντας την #1 θέση προμηθευτή HPC στην Κίνα, ενώ έγινε ο #2 προμηθευτής παγκοσμίως στο σύνολο των συστημάτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο TOP500.

Με δέσμευση στην καινοτομία HPC, η Lenovo παρουσίασε μια νέα γενιά λύσεων που επεκτείνουν άνευ προηγουμένου τα οφέλη του HPC σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών. Τα νέα δεδομένα περιλαμβάνουν: το Antilles- ένα OpenSource Graphical User Interface (GUI), που απλοποιεί τη διαχείριση συστήματος και το νέο Lenovo Distributed Storage Solution (DSS) -μια νέα οικογένεια λύσεων Scalable Storage Infrastructure για αποθήκευση αρχείων και αντικειμένων.

Όπως αναφέρει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, η πρώτη φάση στην ακαδημαϊκή κοινοπραξία CINECA ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2016 – με απόδοση 1,7 PFLOPs, το μεγαλύτερο Intel Omni-Path Fabric σύστημα για την δεδομένη χρονική στιγμή στον κόσμο. Οι Lenovo και CINECA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την παράδοση και εγκατάσταση της δεύτερης φάσης, έναν υπερυπολογιστή με 3600 nodes και επεξεργαστή Intel Xeon Phi (γνωστό με την πρώην κωδική ονομασία “Knights Landing”), ο οποίος είναι διασυνδεδεμένος με 100Gb Intel Omni-Path Fabric – και αποδίδει 6.2 PFLOPs.

Με την ονομασία Marconi δοσμένη από τη CINECA, η εγκατάσταση αυτή αναμένεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές στην Ευρώπη ο οποίος θα είναι διαθέσιμος Online για τους ερευνητές, και θα μπορεί να μετατρέπει τα δεδομένα σε νέες χρήσιμες πληροφορίες για κλάδους όπως η φυσική, η χημεία, η αστρονομία, η ιατρική και η πολεοδομία. Αξιοποιώντας το διατηρημένο από την Lenovo για διαχείριση του συστήματος, OpenSource Extreme Cluster/Cloud Administration Toolkit (xCat), το σύστημα Marconi της CINECA στεγάζει τα βασικά εργαλεία που θα του επιτρέψουν να γίνει ένα από τα καλύτερα συστήματα μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά την ένταξη της Lenovo στο OpenHPC ως ιδρυτικό μέλος, η υποβολή μίας βασισμένης στο xCAT / Confluent OpenHPC συνταγής για τη διαχείριση και παροχή συστήματος έγινε δεκτή από την κοινοπραξία. Η Lenovo ανακοινώνει επίσης την πρόσφατη συμβολή της σε οτι αφορά το Open Source με την αρχική παράδοση ένα εύκολου στη χρήση γραφικού περιβάλλοντος (GUI) που ονομάζεται Antilles. Η γραφική δικτυακή πύλη βρίσκεται στην κορυφή μιας ισχυρής Infrastructure as a Service (IaaS) σουίτας λογισμικού με τα καλύτερα OpenSource λογισμικά ενισχυμένα με σχήματα της Lenovo, plug-ins και scripts για να καταστεί δυνατή μια έτοιμη για χρήση στοίβα λογισμικού.

Το Antilles σχεδιάστηκε για να τρέχει και να διαχειρίζεται HPC, μεγάλο όγκο δεδομένων και ροές εργασίας σε μία εικονικοποημένη υποδομή με τον καλύτερο δυνατό και πλέον διάφανο τρόπο, προσαρμόζοντας δυναμικά στο χρήστη και το datacenter. Έχει φτιαχτεί για να βοηθήσει περισσότερους χρήστες να υιοθετήσουν το OpenHPC περιορίζοντας τις γνώσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη, με σκοπό να τους ωφελήσει με αυτά τα ισχυρά εργαλεία. Κάποτε υπήρχε ως χώρος μόνο για τους μεγαλύτερους χρήστες HPC,αλλά πλέον τα οφέλη του open source προσφέρονται για χρήστες όλων των μεγεθών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =