αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ τρόπος με τον οποίο ο Warren Buffett ξεπέρασε τον φόβο του για τις δημόσιες ομιλίες

Ο τρόπος με τον οποίο ο Warren Buffett ξεπέρασε τον φόβο του για τις δημόσιες ομιλίες

Σήμερα, ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett έχει μια περιουσία πυ φτάνει τα 71,9 δισ. δολάρια. Από μικρή ηλικία, είχε ξεχωρίσει. Μόλις στα 16 του, είχε συγκεντρώσει ένα κεφάλαιο ύψους 53.000 δολαρίων. Μέχρι τη στιγμή που αποφοίτησε από το Columbia Business School, το 1951, φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του.

Εντάξει, σχεδόν τίποτα. Αφού ο Buffett ανακάλυψε ότι είχε φόβο για τις δημόσιες ομιλίες. Ένα πρόβλημα ενάντια στο οποίο αγωνίστηκε για πολύ καιρό.

«Ήθελα να κάνω εμετό. Στην πραγματικότητα, κανόνιζα τη ζωή μου, έτσι ώστε ποτέ να μην χρειαστεί να σηκωθώ μπροστά σε ακροατήριο» σημειώνει ο Warren Buffet.

Πως όμως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να γίνει ένας από τους κορυφαίους business communicators; Η απάντηση είναι απλή: Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο, ο ίδιος είδε μια διαφήμιση για μαθήματα δημόσιας ομιλίας. Και πήγε. Μια φορά την εβδομάδα, ο 20χρονος τότε νέος, συνάντησε άλλους -εξίσου τρομοκρατημένους συμμαθητές- μέσα σε μια τάξη. Σε κάθε έναν, είχε δοθεί ένα βιβλίο με ομιλίες-δείγματα, που έπρεπε να τις παρουσιάσουν μέσα στην τάξη.

Όπως σημειώνει το Inc.com, αυτή η πρωτοβουλία είχε ένα καλό: Επειδή ακριβώς όλοι είχαν τον ίδιο φόβο, δημιουργήθηκε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με σληρή δουλειά, ο Buffett άρχισε να προσπερνά τον φόβο του. Μπορεί η καριέρα του στη συνέχεια να στηρίχτηκε στις έξυπνες επενδύσεις. Ωστόσο, η φήμη του διαδόθηκε για έναν βασικό λόγο: Είχε την ικανότητα να επικοινωνεί σωστά με το κοινό.

Τώρα, μετά από όλη αυτή την εμπειρία, ο γνωστός επενδυτής παροτρύνει τους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τον φόβο τους για τις δημόσιες ομιλίες όσο το δυνατό πιο γρήγορα. «Είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις τις σωστές συνήθειες όταν είσαι νέος» λέει με νόημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =