αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ τρόπος για να ελέγξεις αν ένα Instagram Account έχει ψεύτικους followers

Ο τρόπος για να ελέγξεις αν ένα Instagram Account έχει ψεύτικους followers

Το να θέλει κάποιος να έχει πολλούς followers στο προφίλ του στο Instagram δεν είναι κακό. Εξάλλου, πλέον έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη αγορά που κινείται αποκλειστικά γύρω από τα προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Brands επικοινωνούν με influencers και κλείνουν συμφωνίες για promotion, ηλεκτρονικά καταστήματα προωθούνται σε ένα ευρύ κοινό μέσα από προφίλ και πάει λέγοντας.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιο προφίλ έχει “αγοράσει” followers μόνο και μόνο για να φουσκώσει τον αριθμό των ατόμων που τον ακολουθούν; Αυτό μπορεί να το κάνει είτε για να ξεγελάσει υποψήφιους πελάτες που θα ήθελαν να προωθήσουν το προϊόν τους μέσα από το προφίλ του influencer, είτε για να προσπαθεί να “δείχνεται” σε γνωστούς και φίλους. Τα fake προφίλ των followers συνήθως είναι bot τα οποία δεν έχουν φωτογραφία προφίλ και έχουν σαν username κάτι σαν: alamahlem12937

Λόγω της ζήτησης της αγοράς όμως έχουν κυκλοφορήσει και πιο εξειδικευμένα bots τα οποία έχουν και φωτογραφία προφίλ και κάνουν μαζικά spam κάνοντας ακριβώς το ίδιο σχόλιο σε πολλές φωτογραφίες για να δείχνουν ενεργά.

Πώς θα μπορέσουμε λοιπόν να δούμε αν ένα προφίλ αποτελείται από πολλούς fake followers; Προφανώς δεν μπορούμε να ανοίξουμε τους 5, 10 η 100 χιλιάδες followers ενός προφίλ και να αρχίσουμε να τους μετράμε με το χέρι.

Με την βοήθεια της ιστοσελίδας Hype Auditor μπορούμε μέσα σε 1 λεπτό να ελέγξουμε το ποσοστό των fake ακολούθων σε ένα προφίλ, αρκεί να πληκτρολογήσουμε το όνομα του προφίλ και το προφίλ να έχει πάνω από 1000 ακολούθους. Δοκιμάστε το!

Πηγή: businessrev.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + two =