αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ τρόπος για να γίνεις «αόρατος» στο Facebook Messenger (για όσους θέλουν… να κρυφτούν)

Ο τρόπος για να γίνεις «αόρατος» στο Facebook Messenger (για όσους θέλουν… να κρυφτούν)

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, μας κρατούν πάντα συνδεδεμένους με όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία θεωρείται σαν πλεονέκτημα, από τους περισσότερους, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που τη θεωρούν αρκετά ενοχλητική.

Ένα παράδειγμα;

Το online status σας στο Messenger του Faceboοk. Ορισμένες φορές μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε την ηλεκτρονική σας κατάσταση στο Faceboοk. Ας πούμε ότι θέλετε να εμφανίζετε ότι δεν είστε συνδεδεμένοι στο chat στο γραφείο σας ή δεν θέλετε να εμφανίσετε την κατάστασή σας σε άτομα με τα οποία δεν αισθάνεστε και πολύ άνετα.

Υποτίθεται ότι το Facebook σε τέτοιες περιπτώσεις, σάς επιτρέπει να αποκρύψετε το γεγονός ότι είστε συνδεδεμένοι και ότι μπορείτε να μείνετε αόρατοι.

Δυστυχώς η μέθοδος του Faceboοk δεν λειτουργεί, όπως το υπόσχεται. Δοκιμάστε να ανοίξετε την πλαϊνή δεξιά μπάρα, όπου εμφανίζει τους φίλους σας στο chat.

Ακόμα και αν η κατάσταση σας έχει οριστεί στο offline, οι φίλοι σας μπορούν να δουν πότε κινηθήκατε στο Faceboοk για τελευταία φορά:

Πως λειτουργεί:

Το Facebook χρησιμοποιεί ένα timer ο οποίος αποστέλλει ένα heartbeat μήνυμα στους servers της υπηρεσίας με το χαρακτηριστικό idle time κάθε x λεπτά.

Στο παρακάτω link βλέπετε τη λειτουργία ενημέρωσης των servers:

https://1-edge-chat.facebook.com/pull?channel=userid&seq=0&partition=-2&clientid=173aab&cb=ig3g&idle=426&qp=y&cap=8&msgs_recv=0&uid=userid&viewer_uid=userid&msgr_region=FRC&state=offline

Ας δούμε πως μπορούμε να κρυφτούμε από το κοινωνικό δίκτυο:

Θα χρειαστείτε το AdBlock για τον browser που χρησιμοποιείτε. Μετά την εγκατάσταση του addon (AdBlock – Chrome και Adblock Plus Add-ons for Firefox) προσθέστε το παρακάτω URL στα φίλτρα

Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα σε πραγματικό χρόνο (real time). Αν όμως η ιδιωτικότητα είναι σημαντικότερη για εσάς από το απαντήσετε άμεσα σε ένα μήνυμα, η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί άψογα. Εξάλλου μπορείτε να δείτε τα μηνύματά σας μετά από ένα  refresh της σελίδας.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 19 =