αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ τρόπος για να βάλεις στην άκρη 900 ευρώ. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Ο τρόπος για να βάλεις στην άκρη 900 ευρώ. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Μπορεί να θέλεις να βάλεις στην άκρη χρήματα για να καλύψεις μια ανάγκη. ‘Η μπορεί απλά να θες να πας διακοπές μέσα στο έτος. Τώρα λοιπόν θα δούμε ένα πλάνο για να βάλεις στην άκρη 900 ευρώ. Και μετά να τα ξοδέψεις όπως θες.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να βάζεις στην άκρη μια φορά την εβδομάδα τα χρηματικά ποσά που θα δεις παρακάτω.

Το πρόγραμμα

1η εβδομάδα: 50 ευρώ

2η εβδομάδα: 25 ευρώ

3η εβδομάδα: 50 ευρώ

4η εβδομάδα: 25 ευρώ

5η εβδομάδα: 50 ευρώ

6η εβδομάδα: 25 ευρώ

7η εβδομάδα: 50 ευρώ

8η εβδομάδα: 25 ευρώ

(Συνεχίζετε με το ίδιο σκεπτικό για ένα διάστημα 6 μηνών)

Ακολουθώντας το παραπάνω πρόγραμμα σε 6 μήνες θα έχετε βάλει στην άκρη 900 ευρώ. Και αν συνεχίσετε έτσι μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε βάλει στην άκρη 1800 ευρώ. Δεν είναι και λίγα…

 

 

Πως όμως θα καταφέρεις να έχεις διαθέσιμα χρήματα για να τα βάλεις «στην άκρη»; Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές.

Περιορίστε τις εξόδους σας Αν βγαίνετε κάθε βράδυ έξω, θα καταλήξετε με αρκετά λιγότερα χρήματα στην τσέπη και τον λογαριασμό σας χωρίς καν να το πάρετε χαμπάρι. Το φαγητό, το ποτό και τα μεταφορικά είναι έξοδα που σίγουρα μπορείτε να περιορίσετε. Η κοινωνική ζωή είναι αναγκαία, αλλά προσπαθήστε να αποφεύγετε τις καθημερινές εξόδους και φυλάτε τα χρήματά σας για να οργανώνετε εξόδους για τα σαββατοκύριακα. Επίσης, όταν βγαίνετε έξω φροντίζετε να χρησιμοποιείτε μετρητά αντί για κάρτα. Έτσι θα ξέρετε τι ξοδεύετε.

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε πια Κάντε ένα καλό καθάρισμα στην ντουλάπα και όλους τους χώρους του σπιτιού σας και θα βρείτε πράγματα που ούτε ξέρατε ότι είχατε. Πουλήστε ό,τι δεν θέλετε πλέον να έχετε στο σπίτι σας στο ebay και το amazon. Θα βγάλετε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι νομίζετε. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πώς αυτό που εσείς δεν θέλετε πια, είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα έδιναν αρκετά για να το αποκτήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: Αν έχεις κάποιο από αυτά τα παλιά κινητά, μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα (Λίστα).

Αρχίστε να εξασκείστε στο μαγείρεμα και να τρώτε στο σπίτι Το μαγείρεμα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα. Ξεκινήστε να φτιάχνετε μερικές απλές συνταγές και μην το παρακάνετε με το κρέας που είναι και ιδιαιτέρως ακριβό. Μην δοκιμάζετε να φτιάχνετε συνταγές με περίεργα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μια και μόνο φορά.

Μην πηγαίνετε πολύ συχνά για ψώνια Το σίγουρο είναι ότι θα πέσετε στην παγίδα και θα παρασυρθείτε. Γράφετε τα πράγματα που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ και πηγαίνετε μια φορά την εβδομάδα μόνο γι’αυτά. Φροντίζετε επίσης να είστε χορτάτοι όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ και μην κάνετε ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα μαγαζιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης δουλεύει από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη για εταιρία στο Λονδίνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 10 =