αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ τιμοκατάλογος της Google: Πόσο πουλάει τα δεδομένα χρηστών, όταν τα ζητούν κρατικές υπηρεσίες

Ο τιμοκατάλογος της Google: Πόσο πουλάει τα δεδομένα χρηστών, όταν τα ζητούν κρατικές υπηρεσίες

Κάποτε γινόταν συζήτηση για το αν θα πρέπει οι εταιρείες τεχνολογίας να δίνουν τα δεδομένα των χρηστών σε κρατικούς οργανισμούς όταν τους το ζητούν, ωστόσο, φαίνεται ότι όχι μόνο έχει ξεπεραστεί αυτό το ταμπού, αλλά πλέον βγάζουν και κέρδος από την όλη ιστορία. Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Google έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές με $45 για κάθε κλήτευση, $60 για “κοριό” και $245 για κάθε ένταλμα έρευνας!

Η Google δέχεται κάθε χρόνο έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων από τις αρχές για να δώσει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών και είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε επιβάλει χρεώσεις για τις υπηρεσίες της. Μέσα στο 2019, η εταιρεία δέχτηκε αιτήματα για περισσότερους από 160.000 χρήστες ή λογαριασμούς και στο 60-80% των περιπτώσεων παρέδωσε τις πληροφορίες που της ζητήθηκαν ή μέρος αυτών.

«Διερευνούμε κάθε αίτημα που δεχόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει συμφωνία με τους Όρους Χρήσης των υπηρεσιών μας. Σε περίπτωση που κάποιο αίτημα είναι ιδιαίτερα ασαφές και απαιτεί την πρόσβαση σε πολύ περισσότερα δεδομένα συγκριτικά με την περίσταση, τότε αναζητούμε τρόπους για να το περιορίσουμε όσο γίνεται», λέει η εταιρία.

Το πιο κοινό αίτημα είναι η κλήτευση και ακολουθούν τα εντάλματα έρευνας. Οι χρήστες ενημερώνονται, πάντως, από τη Google μέσω email προτού γίνει η “παράδοση” των δεδομένων τους στις αρχές, εκτός προφανώς από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται από το νόμο η εκ των προτέρων ενημέρωση.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =