αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ τεχνολογικός γίγαντας στον οποίο θέλουν να δουλέψουν 800.000 άτομα, αφότου ανακοίνωσε remote εργασία για πάντα

Ο τεχνολογικός γίγαντας στον οποίο θέλουν να δουλέψουν 800.000 άτομα, αφότου ανακοίνωσε remote εργασία για πάντα

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε την είδηση: Όσοι δουλεύουν στην Airbnb μπορούν να… μην ξανά επιστρέψουν στο γραφείο ποτέ. Θα μπορούν να δουλεύουν remote από οπουδήποτε θέλουν. Αυτό ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε, εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, ξεκαθαρίζει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει τον μισθό εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Η Airbnb ακολουθεί τη φιλοσοφία «live anywhere, work anywhere».

Εκτός από «ένα μικρό αριθμό ρόλων» για τους οποίους απαιτείται παρουσία σε γραφείο ή κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία (και που πιθανώς το γνωρίζουν ήδη), όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τα παραπάνω μέσω ενός email, στο οποίο περιέγραψε τις νέες πολιτικές και τις προσδοκίες του. Σημείωσε ότι η μόνιμη ευελιξία θα επιτρέψει στην εταιρεία να «προσλαμβάνει και να διατηρεί τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο« και όχι απλώς αυτούς που βρίσκονται «κοντά στα γραφεία μας».

Κύμα… ενδιαφερόμενων για να εργαστούν στην εταιρία

Οι παραπάνω ανακοινώσεις προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον απο πολλά άτομα που θέλουν να εργαστούν στην εταιρία. «Η αντίδραση εσωτερική ήταν εκπληκτική, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η απάντηση εξωτερικά, γιατί η career page μας είχε 800.000 επισκέψεις μετά την ανακοίνωση», είπε ο Chesky στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Airbnb.

«Ο κόσμος γίνεται πιο ευέλικτος για το πού μπορούν οι άνθρωποι να δουλεύουν. Το βλέπουμε αυτό στη δική μας δουλειά. Δεν θα είχαμε ανακάμψει από την πανδημία τόσο γρήγορα χωρίς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δουλεύουν από τα Airbnb σπίτια», ανέφερε ο Chesky.

Αν πάντως ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε όλες τις ανοιχτές θέσεις που έχει η Airbnb εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 18 =