αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σ. Λάτσης πούλησε το 2,8% των μετοχών της Lamda Development- Στα 28 εκατ. ευρώ η αξία του πακέτου

Ο Σ. Λάτσης πούλησε το 2,8% των μετοχών της Lamda Development- Στα 28 εκατ. ευρώ η αξία του πακέτου

Με μία κίνηση ματ μετά την ολοκλήρωση του ομολογιακού δανείου των 300 εκατ. ευρώ, ο βασικός μέτοχος της Lamda Development, Σπύρος Λάτσης, πούλησε το 2,8% της εταιρίας στον Έλληνα επενδυτή του Λονδίνου, Τρύφωνα Νάτση, έναν εκ των ιδρυτών του Brevan Howard Asset Management LLP, όπως μεταδίδει το Mononews.gr.

Η αγοραπωλησία έγινε μέσω του Χ.Α στα 5,60 ευρώ και η αξία του πακέτου ανήλθε στα 28 εκατ. ευρώ. Πριν την αγοραπωλησία ο κ. Λάτσης κατείχε το 50,62% των μετοχών της εταιρίας, ενώ αυτή την στιγμή μετά την μεταβίβαση του πακέτου το ποσοστό του ανέρχεται στο 47,82%. Με αυτόν τον τρόπο ο μεγαλομέτοχος της Lamda διευρύνει το μετοχολόγιο της εταιρίας με ισχυρούς παίχτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιος είναι ο Τρύφων Νάτσης

Ο Τρύφων Νάτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και εν συνεχεία πήρε Ph.D. στα οικονομικά από το City University του Λονδίνου.

Υπήρξε βοηθός ερευνητή και λέκτορας στις χρηματοοικονομικές αγορές και στη θεωρία χαρτοφυλακίων στο City University από το 1989 ως το 1993. Μετακινήθηκε στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers το 1993.

Τον Ιούνιο του 2000 και μετά την εξαγορά της Salomon από τη Citigroup αποσπάστηκε σε ένα hedge fund που λεγόταν Endeavour. Το 2001 έφυγε από το Endeavour και συναντήθηκε με τον Alan Howard στην Credit Suisse First  Boston στο Λονδίνο. Εφυγαν το 2003 για να ιδρύσουν μαζί με άλλους την Brevan Howard Asset Management LLP.

Ο Τρύφων Νάτσης είναι ένας Έλληνας millionaire, ο οποίος μένει στο Λονδίνο. Αγαπάει τα γρήγορα αυτοκίνητα και είναι λάτρης της όπερας. Μάλιστα κάθε χρόνο χορηγεί παραστάσεις όπερας στο Λονδίνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =