αρχικηVIRALΟ «σωλήνας» που θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό… σε πόσιμο

Ο «σωλήνας» που θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό… σε πόσιμο

Αυτός ο «σωλήνας» που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια αφαλατώνει το θαλασσινό νερό για να παράγει πόσιμο νερό. Το concept – ένα μείγμα από καλλιτεχνικές, τεχνολογικές και αρχιτεκτονικές ιδιότητες – σχεδιάστηκε να επιπλέει στα ανοικτά των ακτών της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια «υπενθυμίζοντάς μας την εξάρτησή μας από το νερό και την ανάγκη να εκτιμήσουμε την αξία αυτού του σπουδαίου δώρου που είναι ζωτικής σημασίας», επισημαίνουν οι μηχανικοί.

Οι μηχανικοί της Khalili συμπληρώνουν ότι ο «σωλήνας» δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό και τεχνολογικό σύστημα, αλλά λειτουργεί και ως ένας χώρος για επισκέπτες όπου θα μπορούν να χαλαρώσουν βλέποντας την πανοραμική θέα στον ωκεανό.

Όπως αναφέρει το The Toc, τα ηλιακά πάνελ του παρέχουν ενέργεια για την άντληση θαλασσινού νερού μέσω μιας διαδικασίας ηλεκτρομαγνητικής διήθησης, με ταυτόχρονη διανομή υγρού σε ένα λουτρό άλατος με φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτή η διαδικασία παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ηλεκτρομαγνητικής αφαλάτωσης.

upl57c943a583c59

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =