αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ συνιδρυτής του Linkedin λαμβάνει 200 emails από startuppers κάθε εβδομάδα. Τι τραβά την προσοχή του

Ο συνιδρυτής του Linkedin λαμβάνει 200 emails από startuppers κάθε εβδομάδα. Τι τραβά την προσοχή του

O Reid Hoffman ξέρει από επιχειρήσεις. Είναι ο άνθρωπος που το 2002 ίδρυσε το career-focused social network, που έμελε να γίνει το κορυφαίο του είδους στον πλανήτη. Μιλάμε για το Lnkedin φυσικά. Σήμερα ο Hoffman είναι δισεκατομμυριούχος και επενδυτής. Πάντα ψάχνει για την επόμενη έξυπνη κίνηση. Είναι άλλωστε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επένδυσαν στο Facebook, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και στην Airbnb.

Κάθε εβδομάδα το inbox του Hoffman πλημμυρίζεται από emails νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι θέλουν να γίνουν οι επόμενοι Mark Zuckerberg. Μέσα σε μια εβδομάδα, ο γνωστός επενδυτής μπορεί να δεχτεί μέχρι και 200 emails, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην Wall Street Journal. Του στέλνουν τα λεγόμενα «cold emails». Πρόκειται δηλαδή για μηνύματα από ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά, αλλά θέλουν μια ευκαιρία για να του παρουσιάσουν το project τους. Αποβλέποντας σε μια επένδυση.

Όπως εξηγεί ο Mr Linkedin, βλέπει σοβαρά μόνο 7 ως 9 projects από αυτά που του στέλνονται. Και λέει ότι υπάρχει μια «φόρμουλα» που ακολουθεί, και να τον βοηθά να ξεχωρίζει ποιες startups θα φτάσουν στην επιτυχία. Στις καλές παρουσιάσεις, οι επιχειρηματίες δεν παραθέτουν μόνο τα διαπιστευτήρια τους και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τους. Διατυπώνουν επίσης ξεκάθαρα τους κινδύνους και τις προκλήσεις που μπορούν να προκύψουν στην διαδρομή, και το πώς θα τις ξεπεράσουν.

Με άλλα λόγια, όταν θέλετε να κεντρίσετε το βλέμμα ενός επενδυτή, μην υπογραμμίζετε απλώς τα δυνατά σημεία σας και τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι η ιδέα σας θα είναι επιτυχής – είναι εξίσου σημαντικό να μιλήσετε για τα πιθανά εμπόδια και τις λύσεις σε αυτά. Ο Hoffman  πιστεύει ότι ένας startupper πρέπει να μπορεί να εξηγήσει με σαφήνια τους πιθανούς κινδίουν και τα ρίσκα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η startup του. «Προσδιορίστε ρητά τους κινδύνους που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επιτυχία σας και εξηγήστε το πώς θα τους μετριάσετε», λέει ο Hoffman.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 10 =