αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ συνιδρυτής της PayPal μιλά για το πράγμα που θα έκανε διαφορετικά αν γινόταν ξανά 20 χρονών

Ο συνιδρυτής της PayPal μιλά για το πράγμα που θα έκανε διαφορετικά αν γινόταν ξανά 20 χρονών

Σήμερα είναι ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές και επιχειρηματίες στον πλανήτη. Και φυσικά, συνιδρυτής της PayPal. Όπως καταλάβατε αναφερόμαστε στον Peter Thiel. Μιλώντας στον συγγραφέα Tim Ferriss, για το βιβλίο Tools of Titans, αποκαλύπτει θα θα έκανε διαφορετικά, αν μπορούσε να γίνει πάλι 20 χρονών.

«Αν γινόμουν 20-25 χρονών, θα ήθελα να ξέρω ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις» λέει ο Thiel. εννοώντας ότι ο καθένας πρέπει να πάρει από μικρή ηλικία τη ζωή στα χέρια του. Να κάνει τολμηρές επιλογές και να πάρει ρίσκα. Χωρίς να περιμένει να… μεγαλώσει υπερβολικά.

«Πήγα στο κολλέγιο. Σπούδασα Νομικά. Δούλεψα πάνω στα νομικά και σε τράπεζες, όχι για πάρα πολύ. Αλλά μέχρι να ξεκινήσω την PayPal δεν είχα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις για να ξεκινήσεις κάτι» σημειώνει ο Peter Thiel.

Όπως έχει πει πολλές φορές, πρέπει να πάρεις το 10ετές πλάνο ζωής που έχεις και να ρωτήσεις: «Γιατί δεν μπορώ να το κάνω σε 6 μήνες;».

Σίγουρα, δεν υπάρχει κάποιο μονοπάτι που να οδηγεί του πάντες στην επιτυχία. Όμως πρέπει να βάλεις ψηλά τον πήχη από νωρίς, δεν χρειάζεται να περιμένεις. Όπως άλλωστε τονίζει ο συγγραφέας και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Steve Siebold, «Κάνεις δεν έγινε πλούσιος και δεν έζησε τα όνειρα του, χωρίς να θέσει υψηλές προσδοκίες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 11 =