αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ συνιδρυτής της Nike αποκαλύπτει: «Όταν ξεκίναγα, κάποιοι μου έλεγαν ότι θα αποτύχω»

Ο συνιδρυτής της Nike αποκαλύπτει: «Όταν ξεκίναγα, κάποιοι μου έλεγαν ότι θα αποτύχω»

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που έχουν φτάσει στην κορυφή, έχουν αμφισβητηθεί στο ξεκίνημα τους. Αυτό αποδεικνύει και η ιστορία του συνιδρυτή της Nike, Phil Knight. Όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση, πριν από αρκετά χρόνια, βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι που του είπαν ότι δεν θα τα καταφέρει.

«Υπήρχαν πολλοί που μου έλεγαν ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω» αποκάλυψε ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNBC. Ωστόσο, ο νεαρός τότε επιχειρηματίας δεν το έβαλε κάτω, και παρά τους «haters» όπως τους αποκαλεί, δημιούργησε τη Nike το 1963, υπό το brand name «Blue Ribbon Sports», λαμβάνοντας μια χρηματική βοήθεια μόλις 500 δολαρίων, από έναν φίλο του.

Όπως λέει ο ίδιος, γνώριζε ότι υπήρχαν όντως πιθανότητες να αποτύχει. Όπως άλλωστε ισχύει με όλες τις επενδύσεις. Αλλά πάντα προσπαθούσε να βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία και αυτό τον βοηθούσε να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες συναντούσε. «Ξέραμε ότι υπήρχαν πιθανότητες να αποτύχουμε. Aπλά πιστεύαμε ότι αυτό δεν θα συμβεί» λέει τώρα ο συνιδρυτής της Nike.

Η δική του επιχείρηση, κόντρα στις προβλέψεις κάποιων, έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες μάρκες αθλητικών ειδών στον κόσμο και σήμερα έχει μια αξία που υπολογίζεται στα 91 δισ. δολάρια.

022416-nba-phil-knight-pi-ssm-vresize-1200-675-high-74

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =