αρχικηVIRALΟ σοβαρός λόγος για τον οποίο μέσα στα αεροπλάνα… υπάρχει πάντα χαμηλή θερμοκρασία

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο μέσα στα αεροπλάνα… υπάρχει πάντα χαμηλή θερμοκρασία

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει την κρύα ατμόσφαιρα μέσα στις καμπίνες των αεροπλάνων. Γιατί όμως οι αεροπορικές δεν ανεβάζουν λίγο τη θερμοκρασία;

Μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε πως οι επιβάτες είναι πιο πιθανό να λιποθυμήσουν στον αέρα, σε σχέση με το έδαφος.

Αυτό συμβαίνει λόγω της υποξίας, της ιατρικής κατάστασης που συμβαίνει στο σώμα όταν δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο.

H υποξία συμβαίνει σε υγιείς ανθρώπους όταν ανεβαίνουν σε μεγάλο υψόμετρο όπου προκαλείται η ασθένεια του υψόμετρου, με πιθανές θανάσιμες επιπλοκές το πνευμονικό οίδημα μεγάλου υψόμετρου, και το εγκεφαλικό οίδημα μεγάλου υψομέτρου.

Υποξία συμβαίνει επίσης σε υγιείς ανθρώπους όταν αυτοί εισπνεύσουν μείγματα αερίων με χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου, οι δύτες για παράδειγμα.

Έτσι, έχει παρατηρηθεί πως όσο πιο ψηλή είναι η θερμοκρασία στην καμπίνα τόσο πιο πιθανό είναι να αυξηθούν περαιτέρω οι πιθανότητες να λιποθυμήσουν! Φυσικά, η υπερθέρμανση ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα, οπότε το πλήρωμα διατηρεί το εσωτερικό του αεροσκάφους σε χαμηλή θερμοκρασία, σε κάθε περίπτωση – πάντως κάτω από 32 βαθμούς είναι η standard θερμοκρασία.

Οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να έχουν μια πιο… δροσερή καμπίνα παρά να αντιμετωπίσουν λιποθυμίες! Στα νέα αεροπλάνα όμως είναι πιο εύκολη η προσαρμογή μιας και είναι εξοπλισμένα με ανεπτυγμένους θερμοστάτες.

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =